Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. December 31. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: Erdősné Fedeles Zita

Karácsonyi hangverseny a Belvárosi Általános Iskolában

Karácsonyi hangverseny a Belvárosi Általános Iskolában

December 20-án este a Belvárosi Általános Iskolában a karácsonyi hangversenyen az adventi koszorú fényei a gyönyörűen feldíszített karácsonyfa előtt a mindannyiunkra váró örömhírre figyelmeztettek.

. A várva várt pillanat beteljesülését, az ünnep eljövetelét, a Megváltó születését hirdették.

A 7.a osztály köszöntő dala után énekkel örvendeztettek minket az 1. a és 5.a osztályosok. A Kapos Táncegyüttes lányainak altatóját, Szabó Zalán meséjét, az 5.b-sek karácsonyi muzsikáját hallhatta a lelkes közönség. A 4.b-sek német nemzetiségi táncot adtak elő. A Művészeti Iskola növendékei: Bódog Sára, Halmosi Zsolt, Horváth Huba, Király Zsófia, Kovács Beatrix, Rákosfalvi Soma, Vati Marcell, Velarde Péter. Horváth Dávid Bence, Babodi Lili, Kövesdi Vi-rág, Szabó Csenge klarinéton játszottak. Felkészítő tanáraik: Kardos Tünde és Tóth Ada Eszter.

Iskolánkban december elején népdaléneklési versenyt rendeztünk. 265 versenyző közül a kiemelt arany minősítést szerzett szólóénekeseket: Szabó Grétát, Babai Rozalindát, Furián Csillát, Fábián Szonját, Zelcsényi Napsugárt, Lengyel Vivient, Kuti Dominikot, Czakó Sárát, Süveges Veroni-kát, Rádl Ferencet, Horváth Elemér Norbertet, Till Nikolettet, Süveges Sárát és az idei tanévben ballagó 8.b kamaracsoportját és a Sárközi lányokat hallhatták.

Szenyériné Szabolcska Julianna, iskolánk igazgatónője ünnepi köszöntőt mondott.

A műsor befejezéseként a 2.a, 7.a és 8.a osztályosok énekeltek és táncoltak. Szijártó Nóra Máriát, Szabotin Zalán Józsefet alakította. Az ünnepi fények és a gyerekek kezében lévő gyertya megvi-lágították a Csendes éjt és Mennyből az angyalt éneklő diákok, illetve pedagógusok arcát.
„Beszéljünk csendesen, és nézzünk körül néha, mert lehet, hogy hallgatózik Valaki” – írja Márai Sándor. „Nézzünk körül önmagunkban és a világban, a két térfogatban, amely végtelen. Értsük meg, hogy nem vagyunk egyedül, szemmel tartanak. Ki? Nem tudjuk. Talán a Menny-ből az Angyal.”

Címkék: karácsony

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.