Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Július 18. 18:00, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat

Kategóriagyőztes lett Ausztriában a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar

Kategóriagyőztes lett Ausztriában a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar

A Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar Kiszler András karnagy vezetésével 2016. július 14. és 17. között vett részt a stájerországi Schladming-ban 19. alkalommal megrendezett MID Europe Nemzetközi Fúvószenei Fesztiválon.

A megye büszke az ifjú fúvósok nemzetközi sikerére

Kategóriájának győzteseként tért haza Ausztriából a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar, amely Kiszler András karnagy vezetésével 2016. július 14. és 17. között vett részt a stájerországi Schladming városában 19. alkalommal megrendezett MID Europe Nemzetközi Fúvószenei Fesztiválon. Közép-Európa egyik legrangosabb szakmai eseményére tíz országból több mint harminc zenekar érkezett. A Tolna Megyei Közgyűlés elnöke, Fehérvári Tamás is elismerését fejezte ki. Mint elmondta: a megye büszke a dombóvári tehetségekre, és továbbra is örömmel támogatja az Ifjúsági Fúvószenekart.

2016. július 16-án a dombóvári fúvósok Schladming főterén adtak nagysikerű térzenei koncertet, amelyen magyar és külföldi szerzők remekművei csendültek fel.
Az igazi megmérettetésre azonban másnap délelőtt került sor, amikor is az együttes nyolc másik zenekarral együtt vett részt a CISM nemzetközi ifjúsági fúvószenekari versenyen. A Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar C kategóriában indult, közel harminc percet töltöttek a színpadon, ami alatt egy kötelező és egy szabadon választott művet adtak elő. Elsőként Stephan Unterberger Cupido című szenvedélyes nyitányát, majd Balázs Árpád Concertinoját szólaltatták meg.
Az utolsó akkordot követően a csendet vastaps törte meg. Szerencsére a produkció nem csak a lelkes közönség, hanem az öt fős nemzetközi zsűri elismerését is elnyerte, így a zenekar 91 ponttal állhatott a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára.

A Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar karmestere, Kiszler András elmondta, a nemzetközi siker méltó mérföldköve az együttes tíz éves fennállásának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.