Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Január 12. 11:08, kedd | Helyi
Forrás: Dombóvári Helytörténeti Múzeum

Kendők, abroszok, terítők, szőttesek idézik a régmúlt hímző kultúráját

Kendők, abroszok, terítők, szőttesek idézik a régmúlt hímző kultúráját

2015. december 13-án, Luca napján nyílott a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Múzeumi Hímes Kezek időszakos kiállítása.

A Kaposmenti fehérhímzés mellett Kölesdi fehérhímzéssel, Dél-baranyai-, Komádi-, Sárközi-, és Sióagárdi hímzéssel díszített kendők, abroszok, terítők, szőttesek idézik a régmúlt hímző kultúráját.
Kiállítók: Élő Lajosné – Kis Jankó Bori- és Aranykoszorú-díjas – népi iparművész, Jakab Zoltánné, Rajczi Vendelné, Várnai Pálné, Vértesi Jánosné, Vinczellér Józsefné. A kiállítás február 29-ig látogatható.

A Néprajzi Múzeumban megrendezett Élő Népművészet XVI. Országos Népművészeti Kiállításon környékünket Élő Lajosné és a Kaposszekcsőn élő és alkotó Dr. Veszely Józsefné népi iparművész Kaposmenti szőttesei és baranyai terítői képviselik. A kiállítás 2016. március 27-ig látogatható.

A fotón Élő Lajosné – Kis Jankó Bori- és Aranykoszorú-díjas – népi iparművész látható a Néprajzi Múzeumban az Élő Népművészet XVI. Országos Népművészeti Kiállításon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.