Városlista
2019. január 16, szerda - Gusztáv

Hírek

2018. November 07. 13:09, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvári Belvárosi Általános Iskola

Két belvárosis csapat a megyei legjobbak között

Két belvárosis csapat a megyei legjobbak között

Október 12-én a József Attila Általános Iskolában rendezték meg az egyre népszerűbb Bolyai matematika csapatverseny körzeti fordulóját. A Dombóvári Belvárosi Általános Iskola minden évben több csapattal vesz részt a versenyen.

A versenyt először 2004-ben Budapesten szervezték meg, ma már nemcsak Magyarországon, hanem öt erdélyi megye területén is meghirdetik a 3.-8. osztályos tanulók négyfős csapatainak.
Iskolánk, a Dombóvári Belvárosi Általános Iskola minden évben több csapattal vesz részt a versenyen. A feleletválasztós tesztverseny célja a matematikai - logikai gondolkodás fejlesztésén túl az együttműködés, összedolgozás képességének fejlesztése, lehetőség megteremtése arra, hogy a gyerekek átéljék az együtt gondolkodás örömét.
Iskolánk több csapata is bekerült az első tíz helyezett közé.
Október 25-én a Bonyhádi Atlétikai Centrumban megszervezett eredményhirdetésre korcsoportonként az első hat helyezettet hívták meg, ezen iskolánk két csapata vehetett részt.
A hetedik osztályos László Kinga, Zsiga Alexandra, Németh Liza és Banai Lili alkotta Unikornisok hatodik helyezést értek el. Felkészítő tanáruk: Támpa- Hella Ildikó volt.

Negyedik osztályos csapatunk, a „4-en az a-ból” dobogós második helyezett lett. A lelkes csapat tagjai: Tóth Csenge, Fodor Csongor, Gebhardt Viola és Schreiber Adrián, felkészítő tanáruk Majorosné Gyurkovics Edit.

Támpa- Hella Ildikó és Majorosné Gyurkovics Edit

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 15. 15:02, kedd | Helyi

Rákosfalvi Milán a 2018-as év zenekari zenésze

Január 12-én a Tinódi Házban tartotta hagyományos újévi koncertjét a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar és a Tücsökzenekar.

2019. Január 15. 08:44, kedd | Helyi

95 éves lett Rózsika néni

Születésnapja alkalmából január 7-én köszöntötték fel a város vezetői Élő Lajosnét.

2019. Január 14. 15:44, hétfő | Helyi

„Házhoz megyünk” Dombóváron

Információs pontot hoztak létre a rendőrök a város egyik nagyáruházában.

2019. Január 14. 08:39, hétfő | Helyi

Javaslatokat várnak helyi elismerések adományozására

A felterjesztések benyújtására január végéig van lehetőség.