Városlista
2019. március 23, szombat - Emőke, Botond, Ottó, Kartal

Hírek

2018. November 07. 13:09, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvári Belvárosi Általános Iskola

Két belvárosis csapat a megyei legjobbak között

Két belvárosis csapat a megyei legjobbak között

Október 12-én a József Attila Általános Iskolában rendezték meg az egyre népszerűbb Bolyai matematika csapatverseny körzeti fordulóját. A Dombóvári Belvárosi Általános Iskola minden évben több csapattal vesz részt a versenyen.

A versenyt először 2004-ben Budapesten szervezték meg, ma már nemcsak Magyarországon, hanem öt erdélyi megye területén is meghirdetik a 3.-8. osztályos tanulók négyfős csapatainak.
Iskolánk, a Dombóvári Belvárosi Általános Iskola minden évben több csapattal vesz részt a versenyen. A feleletválasztós tesztverseny célja a matematikai - logikai gondolkodás fejlesztésén túl az együttműködés, összedolgozás képességének fejlesztése, lehetőség megteremtése arra, hogy a gyerekek átéljék az együtt gondolkodás örömét.
Iskolánk több csapata is bekerült az első tíz helyezett közé.
Október 25-én a Bonyhádi Atlétikai Centrumban megszervezett eredményhirdetésre korcsoportonként az első hat helyezettet hívták meg, ezen iskolánk két csapata vehetett részt.
A hetedik osztályos László Kinga, Zsiga Alexandra, Németh Liza és Banai Lili alkotta Unikornisok hatodik helyezést értek el. Felkészítő tanáruk: Támpa- Hella Ildikó volt.

Negyedik osztályos csapatunk, a „4-en az a-ból” dobogós második helyezett lett. A lelkes csapat tagjai: Tóth Csenge, Fodor Csongor, Gebhardt Viola és Schreiber Adrián, felkészítő tanáruk Majorosné Gyurkovics Edit.

Támpa- Hella Ildikó és Majorosné Gyurkovics Edit

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 22. 10:48, péntek | Helyi

Kigyulladt egy 50 m2 alapterületű garázs tetőszerkezete Dombóváron

A tűzhöz a dombóvári hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval vonultak,

2019. Március 22. 07:00, péntek | Helyi

46,7 millió forintból újul meg a Tündérkert Bölcsőde épülete

A kivitelezésről szóló vállalkozási szerződést március 19-én a Városházán írta alá Szabó Loránd polgármester a közbeszerzési eljáráson nyertes cég vezetőjével.

2019. Március 21. 13:00, csütörtök | Helyi

A Belvárosi Általános Iskola is csatlakozott idén a Bach Mindenkinek Fesztiválhoz.

Március 18-án a Tinódi Ház színháztermében az oktatási intézmény egykori és mai muzsikusnövendékei, tanárai, valamint a Kapos Kórus adott gálakoncertet