Városlista
2018. november 21, szerda - Olivér

Hírek

2018. November 07. 13:09, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvári Belvárosi Általános Iskola

Két belvárosis csapat a megyei legjobbak között

Két belvárosis csapat a megyei legjobbak között

Október 12-én a József Attila Általános Iskolában rendezték meg az egyre népszerűbb Bolyai matematika csapatverseny körzeti fordulóját. A Dombóvári Belvárosi Általános Iskola minden évben több csapattal vesz részt a versenyen.

A versenyt először 2004-ben Budapesten szervezték meg, ma már nemcsak Magyarországon, hanem öt erdélyi megye területén is meghirdetik a 3.-8. osztályos tanulók négyfős csapatainak.
Iskolánk, a Dombóvári Belvárosi Általános Iskola minden évben több csapattal vesz részt a versenyen. A feleletválasztós tesztverseny célja a matematikai - logikai gondolkodás fejlesztésén túl az együttműködés, összedolgozás képességének fejlesztése, lehetőség megteremtése arra, hogy a gyerekek átéljék az együtt gondolkodás örömét.
Iskolánk több csapata is bekerült az első tíz helyezett közé.
Október 25-én a Bonyhádi Atlétikai Centrumban megszervezett eredményhirdetésre korcsoportonként az első hat helyezettet hívták meg, ezen iskolánk két csapata vehetett részt.
A hetedik osztályos László Kinga, Zsiga Alexandra, Németh Liza és Banai Lili alkotta Unikornisok hatodik helyezést értek el. Felkészítő tanáruk: Támpa- Hella Ildikó volt.

Negyedik osztályos csapatunk, a „4-en az a-ból” dobogós második helyezett lett. A lelkes csapat tagjai: Tóth Csenge, Fodor Csongor, Gebhardt Viola és Schreiber Adrián, felkészítő tanáruk Majorosné Gyurkovics Edit.

Támpa- Hella Ildikó és Majorosné Gyurkovics Edit

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 20. 15:28, kedd | Helyi

Dombóvári diákok a traffipax működésével ismerkedhettek

A kamera lencséjén át kaptak betekintést a dombóvári diákok a rendőrök munkájába.

2018. November 20. 08:35, kedd | Helyi

A szociális munkásokat ünnepelték

A Szociális Munka Napja alkalmából november 16-án a Tinódi Házban tartott közös rendezvényt az Egyesített Humán Szolgáltató Intézmény, az „Életet az Éveknek” Közhasznú Alapítvány és a Presidium Közhasznú Egyesület.

2018. November 19. 11:52, hétfő | Helyi

Nyílt napot tartott a kórház a diákoknak

A helyi Szent Lukács Kórház november 15-én másodszor tartott pályaválasztási nyílt napot, melyre a város három általános iskolájából és a bikali alapfokú oktatási intézményből összesen közel 100 nyolcadikos diák érkezett.

2018. November 19. 08:44, hétfő | Helyi

Görögországban teljesítette a maratont a dombóvári futó

Élete egyik nagy álmát váltotta valóra Boruzs Beáta azzal, hogy november 11-én rajthoz állt az „Athens Marathon. The Authentic” elnevezésű futóversenyen.