Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Szeptember 20. 08:12, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Két településen lesz vasárnap időközi önkormányzati választás

Két településen lesz vasárnap időközi önkormányzati választás

Két településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Bihartordán polgármestert, Kelevíz községben polgármestert és képviselőket is választanak.

A Hajdú-Bihar megyei Bihartordán azért kell polgármester-választást tartani, mert a település eddigi vezetője, Módos Imre (Fidesz-KDNP) elhunyt. A tisztségért három független jelölt verseng: Guth Zoltán, Németi Ferenc és Serdült János Csaba. A választói névjegyzékben 760 helybéli szerepel.

A Somogy megyei Kelevíz községben azért volt szükség az időközi választásra, mert a képviselő-testület idén június végén feloszlatta magát. A vasárnapi voksoláson a polgármesteri székért két független jelölt, Vargáné Balatincz Krisztina jelenlegi településvezető és Vida János indul, a négy képviselői helyre tizenegy független jelölt pályázik. A választáson a Marcalihoz közeli mintegy 380 lakosú község 271 választópolgára voksolhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár