Városlista
2019. február 17, vasárnap - Donát

Hírek

2018. November 16. 14:00, péntek | Helyi
Forrás: Dombó Média

Kivágták az elszáradt fákat az újdombóvári temetőben

Kivágták az elszáradt fákat az újdombóvári temetőben

November 12-én - lakossági kérésre - a város önkormányzata kivágatta azokat az elszáradt fenyőfákat, amik addig az újdombóvári temetőben álltak.

- Az említett sírkertet 1927-ben nyitották meg, oda elsőként Mennyei Jánosné Buzsáki Borbálát temették el július 1-jén - mondta Berta János, a választókörzet önkormányzati képviselője. - A temetőbe Újdombóvár első plébánosának, Fehérvári Józsefnek az útmutatása alapján fenyőket telepítettek kereszt alakban. A sírkertbe járók nemrégiben azt kezdeményezték a város képviselő-testületénél, hogy az az elmúlt években elszáradt, csúnya látványt nyújtó fákat vágassa ki.
A 90 esztendős, hatalmas fenyőket daruk segítségével nyesték meg és azokat darabonként engedték a magasból a földre. A 18 kidöntött példány helyett újakat kíván telepíttetni az önkormányzat, ám a fajta kiválasztásához kikéri majd a lakosság véleményét. Olyan csemetéket kell kiválasztani, melyeknek a gyökere nem szétterpeszkedik, hanem lefelé nő, mert különben felemeli a síremlékeket.
- Ahhoz, hogy ápolt és szép legyen a temető, számítunk a település lakóinak segítségére, akik részt vehetnek az ültetésben, de szívesen fogadunk felajánlásokat is a csemeték megvásárlásához - hangsúlyozta Berta János.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 16. 17:38, szombat | Helyi

Pakson győztek a dombóvári kosarasok

A regionális U18-as fiú bajnokság 11. fordulójában február 13-án a Paksi ASE együttesénél vendégeskedett a Dombóvári KKE csapata.

2019. Február 15. 13:15, péntek | Helyi

Dombóvári győztes az országos klarinétversenyen

A Budapesten február 8. és 10. között megrendezett XIV. Országos Klarinétverseny 1. korcsoportjában kitűnő eredményt ért el egy dombóvári diáklány.

2019. Február 14. 16:28, csütörtök | Helyi

Mi a boldog, hosszan tartó házasság titka?

Az érzelmi egészség és a tudatosság fontos mérföldkövei a boldog, hosszan tartó házasságnak.

2019. Február 14. 11:57, csütörtök | Helyi

Kaviár és lencse - a Pesti Művész Színház vígjátéka Dombóváron

2 részes vígjáték Dombóváron a Pesti Művész Színház előadásában