Városlista
2019. április 24, szerda - György

Hírek

2018. November 16. 14:00, péntek | Helyi
Forrás: Dombó Média

Kivágták az elszáradt fákat az újdombóvári temetőben

Kivágták az elszáradt fákat az újdombóvári temetőben

November 12-én - lakossági kérésre - a város önkormányzata kivágatta azokat az elszáradt fenyőfákat, amik addig az újdombóvári temetőben álltak.

- Az említett sírkertet 1927-ben nyitották meg, oda elsőként Mennyei Jánosné Buzsáki Borbálát temették el július 1-jén - mondta Berta János, a választókörzet önkormányzati képviselője. - A temetőbe Újdombóvár első plébánosának, Fehérvári Józsefnek az útmutatása alapján fenyőket telepítettek kereszt alakban. A sírkertbe járók nemrégiben azt kezdeményezték a város képviselő-testületénél, hogy az az elmúlt években elszáradt, csúnya látványt nyújtó fákat vágassa ki.
A 90 esztendős, hatalmas fenyőket daruk segítségével nyesték meg és azokat darabonként engedték a magasból a földre. A 18 kidöntött példány helyett újakat kíván telepíttetni az önkormányzat, ám a fajta kiválasztásához kikéri majd a lakosság véleményét. Olyan csemetéket kell kiválasztani, melyeknek a gyökere nem szétterpeszkedik, hanem lefelé nő, mert különben felemeli a síremlékeket.
- Ahhoz, hogy ápolt és szép legyen a temető, számítunk a település lakóinak segítségére, akik részt vehetnek az ültetésben, de szívesen fogadunk felajánlásokat is a csemeték megvásárlásához - hangsúlyozta Berta János.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 24. 09:26, szerda | Helyi

Halmai Dániel ismét a válogatott keretben

A Dombóvári KKE tehetsége, Halmai Dániel ismét meghívást kapott az U15-ös válogatott keretébe, mely három napon át készült a Debrecenben április 17-20. között nyolc együttes részvételével megrendezett nemzetközi Cívis Kupára.

2019. Április 23. 13:16, kedd | Helyi

Versek és dalok a Költészet Napja alkalmából

Lukács Sándor önálló est és Kovács Nóri koncert szerepelt a Költészet Napja alkalmából szervezett műsorban.

2019. Április 23. 11:06, kedd | Helyi

Magyarország nyolc legjobb csapata között a Dombóvári Kosársuli U14-es csapata

Kecskeméten került sor a kosárlabda serdülőbajnokság országos főtáblájának ötödik fordulójára.

2019. Április 21. 12:29, vasárnap | Helyi

A húsvéti szokásokat idézték fel a gyerekek

Locsolkodtak, valamint népi játékokat, táncokat és énekeket is tanultak április 17-én azok a Zöld Liget Óvodába járó gyerekek, akik egy 40 részből álló zenei tehetségfejlesztő programon vettek részt az elmúlt hónapokban.