Városlista
2018. július 21, szombat - Dániel

Hírek

2017. December 07. 08:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Köszönet a véradóknak

Köszönet a véradóknak

Meghitt hangulatú ünnepségen köszöntötték december 4-én a Szent Lukács Kórház Maria Mater Dei-kápolnájában a dombóvári és a környékbeli sokszoros véradókat.

Pápai László zenepedagógus tanítványai - a Szent Orsolya Iskolaközpont harmadik és negyedik osztályos diákjai - egyházi énekekből, magyar népdalokból, valamint komolyzenei darabokból válogatott muzsikájukkal adventi hangulatot varázsoltak a templomba.

Gulyás Katalin, a véradást a dombóvári térségben is szervező Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetének igazgató és dr. Szabó Judit, a Szent Lukács Kórház Véradó Állomásának főorvosa egyaránt arról beszélt ünnepi köszöntőjében, hogy számos olyan betegség létezik, amit csak a vér különböző összetevőivel lehet gyógyítani. Ezeknek az embereknek egyetlen reménye a gyógyulásra a mások által számukra adott vér. Ők bíznak abban, hogy a 240.000 rendszeres hazai véradó biztosítja nekik az életükhöz nélkülözhetetlen vért.

Az egészségügyi intézmény főigazgatója szerint a véradás olyan önzetlen szolgálat, mellyel a szeretetünket fejezzük ki embertársainknak. Dr. Kerekes László a sokszoros véradók megbecsülésének fontosságát is hangsúlyozta beszédében.
Gulyás Katalin, dr. Szabó Judit és Molnár Tünde, a helyi önkormányzat Humán Bizottságának elnöke szerény ajándékkal köszönte meg a negyvenszeres, az ötvenszeres, a hatvanszoros, a hetvenszeres, a nyolcvanszoros, a kilencvenszeres és a százszoros véradók segítségét. Száztízszeres véradásért Tóth János, Oláh Gábor és Apaceller József, százharmincszoros véradásért Horváth János, száznegyvenszeres véradásért Borosán István és Fodor Lajos, százötvenszeres véradásért pedig Hegyi János vehetett át tárgyjutalmat.

Címkék: véradás

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 21. 09:04, szombat | Helyi

Új kosárlabda egyesület Dombóváron

A Szekszárdi Törvényszék nemrégiben jegyezte be a város új kosárlabda egyesületét, a Dombóvári Kosárlabda Klub Sport Egyesületet.

2018. Július 20. 12:00, péntek | Helyi

Köszönőlevél a dombóvári rendőröknek

Az egyenruhások egy idős nőt vittek le a helyi pályaudvarra.

2018. Július 20. 09:07, péntek | Helyi

Folytatódik az ásatás a Gólyavár környékén

Idén is folytatódott a Gólyavár feltárása, környékét az előző évekhez hasonlóan régészek és önkéntesek lepték el.

2018. Július 19. 15:49, csütörtök | Helyi

100 tanuló a József Attila Iskola német táborában

Német és magyar gyerekek nyüzsgésétől volt hangos július 9. és 13. között a Gunarasi Apartmanpark, ugyanis ott helyi, valamint Szakályból és Bad Mergentgeimből érkezett diákok közösen táboroztak.