Városlista
2018. március 24, szombat - Gábor, Karina

Hírek

2017. December 07. 08:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Köszönet a véradóknak

Köszönet a véradóknak

Meghitt hangulatú ünnepségen köszöntötték december 4-én a Szent Lukács Kórház Maria Mater Dei-kápolnájában a dombóvári és a környékbeli sokszoros véradókat.

Pápai László zenepedagógus tanítványai - a Szent Orsolya Iskolaközpont harmadik és negyedik osztályos diákjai - egyházi énekekből, magyar népdalokból, valamint komolyzenei darabokból válogatott muzsikájukkal adventi hangulatot varázsoltak a templomba.

Gulyás Katalin, a véradást a dombóvári térségben is szervező Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetének igazgató és dr. Szabó Judit, a Szent Lukács Kórház Véradó Állomásának főorvosa egyaránt arról beszélt ünnepi köszöntőjében, hogy számos olyan betegség létezik, amit csak a vér különböző összetevőivel lehet gyógyítani. Ezeknek az embereknek egyetlen reménye a gyógyulásra a mások által számukra adott vér. Ők bíznak abban, hogy a 240.000 rendszeres hazai véradó biztosítja nekik az életükhöz nélkülözhetetlen vért.

Az egészségügyi intézmény főigazgatója szerint a véradás olyan önzetlen szolgálat, mellyel a szeretetünket fejezzük ki embertársainknak. Dr. Kerekes László a sokszoros véradók megbecsülésének fontosságát is hangsúlyozta beszédében.
Gulyás Katalin, dr. Szabó Judit és Molnár Tünde, a helyi önkormányzat Humán Bizottságának elnöke szerény ajándékkal köszönte meg a negyvenszeres, az ötvenszeres, a hatvanszoros, a hetvenszeres, a nyolcvanszoros, a kilencvenszeres és a százszoros véradók segítségét. Száztízszeres véradásért Tóth János, Oláh Gábor és Apaceller József, százharmincszoros véradásért Horváth János, száznegyvenszeres véradásért Borosán István és Fodor Lajos, százötvenszeres véradásért pedig Hegyi János vehetett át tárgyjutalmat.

Címkék: véradás

Ezek érdekelhetnek még

2018. Március 24. 07:00, szombat | Helyi

Díjeső a Dombó Pál tanulmányi versenyen a Belvárosiban

23 évvel ezelőtt rendezték meg először a Zrínyi Ilona tanulmányi versenyt, melynek utódja a Dombó Pál tanulmányi verseny lett 13 éve az iskola-összevonással.

2018. Március 23. 10:33, péntek | Helyi

Tájékoztató zöldhulladék gyűjtéssel kapcsolatban

A Dél-Kom Nonprofit Kft. 2018. évben az alábbi időpontokban gyűjti a zöldhulladékot a családi házas övezetben:

2018. Március 23. 09:10, péntek | Helyi

Városi megemlékezés az 1848/1849-es forradalomra és szabadságharc emlékére

Horvay János alkotása hangsúlyozza, hogy bár Kossuth, Széchenyi és Batthyány gyújtották meg a szabadság lángját, a magyar nép egyszerű fiai szálltak harcba érte - mondta köszöntőjében Potápi Árpád János

2018. Március 22. 16:07, csütörtök | Helyi

Mindenfajta éremből jutott Dombóvárra

Sűrű eső, havas eső, sár, mocsaras talaj. Minden együtt volt 2018.március 17-én Kecskeméten a szabadidő-parkban egy emlékezetes mezei futó bajnoksághoz.