Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. December 07. 08:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Köszönet a véradóknak

Köszönet a véradóknak

Meghitt hangulatú ünnepségen köszöntötték december 4-én a Szent Lukács Kórház Maria Mater Dei-kápolnájában a dombóvári és a környékbeli sokszoros véradókat.

Pápai László zenepedagógus tanítványai - a Szent Orsolya Iskolaközpont harmadik és negyedik osztályos diákjai - egyházi énekekből, magyar népdalokból, valamint komolyzenei darabokból válogatott muzsikájukkal adventi hangulatot varázsoltak a templomba.

Gulyás Katalin, a véradást a dombóvári térségben is szervező Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetének igazgató és dr. Szabó Judit, a Szent Lukács Kórház Véradó Állomásának főorvosa egyaránt arról beszélt ünnepi köszöntőjében, hogy számos olyan betegség létezik, amit csak a vér különböző összetevőivel lehet gyógyítani. Ezeknek az embereknek egyetlen reménye a gyógyulásra a mások által számukra adott vér. Ők bíznak abban, hogy a 240.000 rendszeres hazai véradó biztosítja nekik az életükhöz nélkülözhetetlen vért.

Az egészségügyi intézmény főigazgatója szerint a véradás olyan önzetlen szolgálat, mellyel a szeretetünket fejezzük ki embertársainknak. Dr. Kerekes László a sokszoros véradók megbecsülésének fontosságát is hangsúlyozta beszédében.
Gulyás Katalin, dr. Szabó Judit és Molnár Tünde, a helyi önkormányzat Humán Bizottságának elnöke szerény ajándékkal köszönte meg a negyvenszeres, az ötvenszeres, a hatvanszoros, a hetvenszeres, a nyolcvanszoros, a kilencvenszeres és a százszoros véradók segítségét. Száztízszeres véradásért Tóth János, Oláh Gábor és Apaceller József, százharmincszoros véradásért Horváth János, száznegyvenszeres véradásért Borosán István és Fodor Lajos, százötvenszeres véradásért pedig Hegyi János vehetett át tárgyjutalmat.

Címkék: véradás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.