Városlista
2017. december 17, vasárnap - Lázár

Hírek

2017. December 07. 08:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Köszönet a véradóknak

Köszönet a véradóknak

Meghitt hangulatú ünnepségen köszöntötték december 4-én a Szent Lukács Kórház Maria Mater Dei-kápolnájában a dombóvári és a környékbeli sokszoros véradókat.

Pápai László zenepedagógus tanítványai - a Szent Orsolya Iskolaközpont harmadik és negyedik osztályos diákjai - egyházi énekekből, magyar népdalokból, valamint komolyzenei darabokból válogatott muzsikájukkal adventi hangulatot varázsoltak a templomba.

Gulyás Katalin, a véradást a dombóvári térségben is szervező Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetének igazgató és dr. Szabó Judit, a Szent Lukács Kórház Véradó Állomásának főorvosa egyaránt arról beszélt ünnepi köszöntőjében, hogy számos olyan betegség létezik, amit csak a vér különböző összetevőivel lehet gyógyítani. Ezeknek az embereknek egyetlen reménye a gyógyulásra a mások által számukra adott vér. Ők bíznak abban, hogy a 240.000 rendszeres hazai véradó biztosítja nekik az életükhöz nélkülözhetetlen vért.

Az egészségügyi intézmény főigazgatója szerint a véradás olyan önzetlen szolgálat, mellyel a szeretetünket fejezzük ki embertársainknak. Dr. Kerekes László a sokszoros véradók megbecsülésének fontosságát is hangsúlyozta beszédében.
Gulyás Katalin, dr. Szabó Judit és Molnár Tünde, a helyi önkormányzat Humán Bizottságának elnöke szerény ajándékkal köszönte meg a negyvenszeres, az ötvenszeres, a hatvanszoros, a hetvenszeres, a nyolcvanszoros, a kilencvenszeres és a százszoros véradók segítségét. Száztízszeres véradásért Tóth János, Oláh Gábor és Apaceller József, százharmincszoros véradásért Horváth János, száznegyvenszeres véradásért Borosán István és Fodor Lajos, százötvenszeres véradásért pedig Hegyi János vehetett át tárgyjutalmat.

Címkék: véradás

Ezek érdekelhetnek még

2017. December 16. 17:19, szombat | Helyi

Megújuló rendőrségi gépjárműpark

Új járőrgépjárműveket adtak át Tolna megyében.

2017. December 15. 08:04, péntek | Helyi

Úton Hargita és Tolna megye partnersége felé

Évzáró ülését tartotta a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése. Az ülés napirendje a következő év tervezéséről és az elmúlt időszakra való visszatekintésről szólt.

2017. December 14. 11:55, csütörtök | Helyi

Buda Csongor nyerte a belvárosi iskola mesemondó versenyét

2017. december 7-én rendezték a Dombóvári Belvárosi Általános Iskolában a mesemondó versenyt az ötödik osztályos kisdiákok számára.

2017. December 14. 08:09, csütörtök | Helyi

Elkészült a két új buszmegálló a Kórház utcában

Mintegy három éve a város lakói aláírás-gyűjtésbe kezdtek azért, hogy a Lidl Áruház közelében lévő úton is legyen két egymással szembeni megállója a helyijáratú autóbuszoknak.