Városlista
2018. október 20, szombat - Vendel

Hírek

2017. December 07. 08:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Köszönet a véradóknak

Köszönet a véradóknak

Meghitt hangulatú ünnepségen köszöntötték december 4-én a Szent Lukács Kórház Maria Mater Dei-kápolnájában a dombóvári és a környékbeli sokszoros véradókat.

Pápai László zenepedagógus tanítványai - a Szent Orsolya Iskolaközpont harmadik és negyedik osztályos diákjai - egyházi énekekből, magyar népdalokból, valamint komolyzenei darabokból válogatott muzsikájukkal adventi hangulatot varázsoltak a templomba.

Gulyás Katalin, a véradást a dombóvári térségben is szervező Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetének igazgató és dr. Szabó Judit, a Szent Lukács Kórház Véradó Állomásának főorvosa egyaránt arról beszélt ünnepi köszöntőjében, hogy számos olyan betegség létezik, amit csak a vér különböző összetevőivel lehet gyógyítani. Ezeknek az embereknek egyetlen reménye a gyógyulásra a mások által számukra adott vér. Ők bíznak abban, hogy a 240.000 rendszeres hazai véradó biztosítja nekik az életükhöz nélkülözhetetlen vért.

Az egészségügyi intézmény főigazgatója szerint a véradás olyan önzetlen szolgálat, mellyel a szeretetünket fejezzük ki embertársainknak. Dr. Kerekes László a sokszoros véradók megbecsülésének fontosságát is hangsúlyozta beszédében.
Gulyás Katalin, dr. Szabó Judit és Molnár Tünde, a helyi önkormányzat Humán Bizottságának elnöke szerény ajándékkal köszönte meg a negyvenszeres, az ötvenszeres, a hatvanszoros, a hetvenszeres, a nyolcvanszoros, a kilencvenszeres és a százszoros véradók segítségét. Száztízszeres véradásért Tóth János, Oláh Gábor és Apaceller József, százharmincszoros véradásért Horváth János, száznegyvenszeres véradásért Borosán István és Fodor Lajos, százötvenszeres véradásért pedig Hegyi János vehetett át tárgyjutalmat.

Címkék: véradás

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 19. 14:07, péntek | Helyi

Hivatalosan átadták a Földvár utcai víziközmű-beruházást

A város képviselő-testülete kénytelen volt 172 millió forintot arra költeni, hogy új víz- és szennyvíz-hálózatot építtessen ki a Földvár utcában, valamint az annak környékén lévő önkormányzati tulajdonú ingatlanokhoz.

2018. Október 19. 08:32, péntek | Helyi

Farkas Bence új országos csúcsot futott az Ifjúsági Olimpián

Idejével megdöntötte Havas Endre által 1982-ben (36 éve) felállított országos ifjúsági rekordot is.

2018. Október 18. 13:52, csütörtök | Helyi

Környezetvédelem és iskolaválasztás volt a téma az óvodai workshopokon

A Zöld Liget Óvodában a fenntartható fejlődés témakörében a környezetvédelmet helyezték a foglalkozás középpontjába. A Százszorszép Óvodában a nagycsoportos gyerekek szüleinek rendeztek továbbtanulási-iskolaválasztási fórumot.

2018. Október 18. 08:20, csütörtök | Helyi

A kulturált borfogyasztást népszerűsítették

A tavalyinál egy hónappal korábban - október 12-én - tartották az idei Családi Borünnepet.