Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. December 14. 11:08, péntek | Helyi
Forrás: Dombó Média

Kultúrájukból adtak ízelítőt a nemzetiségek

Kultúrájukból adtak ízelítőt a nemzetiségek

Ismét közösen rendezték meg az Apáczai Csere János Szakgimnázium és Szakközépiskola dísztermében a nemzetiségi önkormányzatok és civil szervezetek Adventi Gálaműsorukat a Kisebbségek Napja alkalmából.

A hagyományokat folytatva december 12-én ismét közösen rendezték meg az Apáczai Csere János Szakgimnázium és Szakközépiskola dísztermében a nemzetiségi önkormányzatok és civil szervezetek Adventi Gálaműsorukat a Kisebbségek Napja alkalmából.

A helyben élő különböző nemzetiségek hagyományai, kultúrája és nyelve iránt érdeklődőket elsőként Horvátország pécsi főkonzulja, Drago Horvat, majd a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke, Fehérvári Tamás, végül pedig a város polgármestere, Szabó Loránd köszöntötte.
Az Adventi Gálaműsorban színvonalas produkciójával hatalmas siker aratott az Alte Herren Német Nemzetiségi Fúvószenekar, a pécsi Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpont tamburaegyüttese és kórusa, több roma táncos és Ligorovics Zsolt, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, aki verset szavalt. A Dombóvári Székely Kör először csatlakozott a fellépőkhöz, annak Szucsáva Dalköre és történetmondója is „vastapsot zsebelt be” a közel 200 fős közönségtől.
A Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Glaub Róbert a helyi német nemzetiségi nevelésben-oktatásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó pedagógusok és óvodai dolgozók, valamint a helyi német nemzetiségi nyelvoktatásban résztvevő és remek eredményeket elért diákok elismerésére szolgáló kitüntetéseket adott át. A Dombóvári Német Nemzetiségi Nevelésért-Oktatásért Díjat Berta Jánosné, a József Attila Általános Iskola nyugalmazott német nemzetiségi tanára érdemelte ki. A Dombóvári Német Nemzetiségi Ifjúsági Díjat Kovacsik Gergő József, a József Attila Általános Iskola tanulója, Kertész Hajnalka, a Belvárosi Általános Iskola diákja, valamint az Illyés Gyula Gimnáziumba járó Jobbágy Botond vehette át. A kitüntetettek egy-egy szép órát, a fiatalokat lelkiismeretesen felkészítő pedagógusok - Glaubné Nagy Ildikó, Schwarz Anikó és Szóka Bernadett - virágcsokrot kaptak ajándékba.
A Dombóvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettese, Boros Gyevi László ezt az alkalmat használta ki arra, hogy átnyújtsa a képviselő-testület támogatását a baranyai megyeszékhelyen óvodát, általános iskolát és gimnáziumot működtető horvát nemzetiségi intézménynek.
Az ünnepség zárásaként Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a dombóvári térség országgyűlési képviselője kívánt meghitt családi körben töltött szeretetteljes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új évet a jelenlévőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.