Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. November 15. 17:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Lámpásoltak és látványos műsort adtak az óvodások

Lámpásoltak és látványos műsort adtak az óvodások

A helyi Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Magyarországi Német Nemzetiségűek Dombóvári Egyesülete november 10. és 17. között immár 20. alkalommal rendezi meg a Német Nemzetiségi Hetet.

A programok november 10-én a gunarasi Camping Étteremben a több mint 150 résztvevővel rendezett Szent Márton-napi libavacsorával indultak, melyen az említett szárnyas húsából készült finom ételek elfogyasztása után Männer Róbert muzsikájára mulattak a táncos lábú helyiek és környékbeliek.

Két nappal később a Német Közösségi Ház udvarán gyülekeztek azok a német nemzetiségi nyelvet tanuló óvodások, akik már hetek óta izgatottan készültek a „lámpásolásra”. A csöppségek az általuk készített lampionokkal a kezükben szüleik és pedagógusaik társaságában a Tinódi Házba vonultak. A mintegy 250 fős menetet az Alte Herren Zenekar német nemzetiségi dallamokat játszva kísérte.

A helyi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy a Szent Márton-naphoz kapcsolódó rendezvénysorozatot 1999-ben indították el hagyományteremtő szándékkal. Glaub Róbert elmondta, hogy jelenleg a város három óvodájában, két általános iskolájában és egy gimnáziumában folyik német nemzetiségi nyelvoktatás közel 800 gyerek részvételével. A speciális képzés iránt egyre nagyobb igény mutatkozik, ezekbe az óvodai csoportokba és iskolai osztályokba szívesen íratják a szülők csemetéiket, akik a német nemzetiségi nyelv mellett népismeretet és nemzetiségi táncot is tanulnak.
A színpadon aztán zenés-táncos-énekes műsort adtak a Százszorszép Óvodába, az Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvodába és a Margaréta Református Óvodába járó gyerekek. A látványos produkciókat nagy tapssal jutalmazta a népes közönség.

Címkék: Márton-nap

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.