Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Augusztus 02. 16:53, csütörtök | Sport
Forrás: MTI Fotó: Illyés Tibor

London 2012 - Bognár Richárd hatodik dupla trapban

London 2012 - Bognár Richárd hatodik dupla trapban

A 45 esztendős mosonmagyaróvári koronglövő, a magyar küldöttség legidősebb tagja az alapversenyben 137 találatot ért el, s ezzel a hatodik helyen még éppen bekerült a fináléba (a vb-címvédő kínai Li Csün /Li Jun/ csak tizedik, míg a pekingi bajnok amerikai Walton Eller csupán 22. lett).
A döntő előtt az élen a brit Peter Wilson állt 143 koronggal, az orosz Vaszilij Moszinnak és a kuvaiti Fehaid Aldehaninak 140-140, az ugyancsak orosz Vitalij Fokejevnek 139, a svéd Hakan Dahlbynak pedig - Bognárhoz hasonlóan - 137 korongja volt. Mivel a finálé eredménye hozzáadódik az alapversenyhez, a magyarnak a jó teljesítmény mellett az is kellett az előrelépéshez, esetleg a dobogó eléréséhez, hogy a riválisok hibázzanak a végjátékban.
A 2010-es világbajnokságon ötödik, olimpiai újonc Bognár - aki mindössze hat éve kezdett foglalkozni komolyabban ezzel a számmal - rögtön egy tévesztéssel kezdte az ötven (25x2) korongos finálét a Királyi Tüzérségi Laktanyában, a folytatásban aztán javított, de az első ötös sorozat után ezzel együtt maradt a hatodik helyen. A hetedik kísérletnél egy újabb Bognár-hiba következett, s mivel az ellenfelek - Fokejeven kívül - biztos kézzel gyűjtögették a pontokat, a dobogó egyre távolabbinak tűnt. A gyengélkedő orosznak köszönhetően a döntő felénél Bognár feljött az ötödik helyre, majd a hajrához érkezve egy korongra került az éremtől a rendkívül szorossá váló küzdelemben. Tíz lövéssel a vége előtt Wilson fölényesen vezetett, a többi öt lövő pedig egy korongon belül volt - Bognár azonban ekkor újra hibázott, ráadásul kétszer is, s ezzel elúszott a dobogó.
A versenyt - a hazai közönség nagy örömére - Wilson nyerte 188 koronggal.
A felkészülését szinte teljesen maga fedező Bognár ezzel együtt minden dicséretet megérdemel, magyar férfi koronglövő ugyanis ezt megelőzően legutóbb 2000-ben, Sydneyben szerepelhetett olimpiai döntőben, akkor Gerebics Roland ötödik lett dupla trapban.
Eredmény:
férfi dupla trap, olimpiai bajnok:
----------------------------------
Peter Wilson (Nagy-Britannia) 188 korong (143 korong)
2. Hakan Dahlby (Svédország) 186 (137)
3. Vaszilij Moszin (Oroszország) 185 (140)
...6. BOGNÁR RICHÁRD 182 (137)

Címkék: Olimpia-London2012

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.