Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Augusztus 02. 12:47, csütörtök | Sport
Forrás: MTI Fotó: Kollányi Péter

London 2012 - Joó Abigél negyeddöntős

London 2012 - Joó Abigél negyeddöntős

Joó Abigél villámgyors győzelemmel mutatkozott be csütörtökön a londoni olimpián: sikerével a legjobb nyolc közé jutott a női cselgáncsozók 78 kg-os kategóriájában.

A kétszeres Európa-bajnok magyar dzsúdós a nyolcaddöntőben lépett először tatamira, az Afrika-bajnokságon idén második gaboni Audrey Koumba ellen, akivel még nem találkozott. Koumba már a 32 között kezdett, a burundi Odette Ntahonvukiye ellen nyert ipponnal.
A mérkőzés mindössze 38 mp-ig tartott, Joó ekkor kedvenc fogásával élve, ippont érő belső combdobással vitte földre ellenfelét.
A KSI versenyzője mosolyogva jelezte, hogy nem kíván nyilatkozni, s az öltözőbe sietett. Edzője, Pánczél Gábor elmondta, hogy örült volna, ha tovább tart a mérkőzés:
"Az afrikai dzsúdós ellen kötelező volt a győzelem, de jobb lett volna, ha kicsit tovább tart a meccs, akkor biztosan átesett volna az ilyen nagy versenyeken előforduló holtponton."
Hozzátette: Joó következő ellenfele a világranglista negyedik amerikai Kayla Harrison lesz.
"Az amerikai nagyon nagy falat, szinte valamennyi versenyén érmes volt. Ez lenne az első bravúrgyőzelem, ha sikerül, de ezen az ágon még van feladat bőven" - mondta Pánczél Gábor.


Címkék: Olimpia-London2012

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.