Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Július 29. 19:28, vasárnap | Sport
Forrás: Lódi Renáta, az MTI különtudósítója jelenti | MTI Fotó: Illyés Tibor

London 2012 - Szilágyi Áron döntős

London 2012 - Szilágyi Áron döntős

A kardozó Szilágyi Áron parádés vívással bejutott a döntőbe a fegyvernem vasárnapi egyéni versenyében a londoni olimpián.

Az esti program előtt a körülményekre nem lehetett panasz, ugyanis az ExCeL központ vívótermében egy hivatásos hangulatfelelős tüzelte a közönséget, s közben röviden bemutatták a kardozás alapjait és felidézték történelmét. A nap folyamán használt négy pástból estére egy maradt, s azt a csarnok közepén helyezték el. A találatokat úgy jelezték, hogy a játéktér egész oldala kigyulladt, így mindenki pontosan követhette, hogy is áll az asszó.
A Vasas 22 éves vívója azzal az orosz Nyikolaj Kovaljovval állt szemben a páston, akit a nap folyamán korábban a világ legjobbjának nevezett. A 2007-ben csapatban világbajnok Szilágyi ugyanakkor a nyolcaddöntőben a címvédő kínai Csung Mant búcsúztatta.
Az első két találat a magyaré volt, aztán a csapatban háromszoros világbajnok orosz szépített, de a közönség támogatását élvező Szilágyi tovább növelte előnyét, és 5-1-re elhúzott. Kovaljov ekkor elkapta a fonalat, kiegyenlített, Szilágyi 5-5-nél talált legközelebb, de akkor mindjárt háromszor is. Az egyperces pihenőre 8-5-ös magyar vezetéssel vonultak a felek. A folytatásban a rivális talált először, majd a következő tusnál Szilágyi videóelemzést kért, de nem adtak neki igazat, s Kovaljov 8-7-re szépített. Ettől a magyar kardozó tűzbe jött, hat okos és elegáns - jórészt egylámpás - tussal állva hagyta ellenfelét, 14-7-nél pedig - a "lefagyott" orosz döbbenetére - a győztes találatot is bevitte, így készülődhet a fináléra.
Szilágyi döntőbeli riválisa az olasz Diego Occhiuzzi és a román Rares Dumitrescu párharcának győztese lesz 20:10-től.
Eredmény:
férfi kard egyéni:
elődöntő:
Szilágyi Áron-Nyikolaj Kovaljov (orosz) 15-7

korábban:
a 8 között:
Szilágyi Áron-Max Hartung (német) 15-13
a 16 között:
Szilágyi-Csung Man (kínai) 15-10
a 32 között:
Szilágyi-Ju Peng Kean (malajziai) 15-1

Címkék: Olimpia-London2012

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,