Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Március 20. 11:46, szerda | Sport
Forrás: MTI

Magyar válogatott - Jobbik: a szurkolók ne üljenek fel a provokációknak!

Magyar válogatott - Jobbik: a szurkolók ne üljenek fel a provokációknak!

A Jobbik arra kéri a magyar szurkolókat, akik pénteken a stadion környékén követik majd a zártkapus Magyarország-Románia labdarúgó világbajnoki selejtezőt, hogy "ne üljenek fel a provokációknak", békésen, a rendbontást kerülve, de határozottan álljanak ki a magyar válogatott mellett - jelentette ki Vona Gábor szerdai sajtótájékoztatóján.

A Jobbik elnöke Szilágyi Györggyel közösen tartott sajtótájékoztatóján arra utalt, hogy egy magyar zászlót is elégettek a Rapid Bucuresti labdarúgócsapatának szurkolói a kolozsvári CFR elleni hétfő esti bajnoki mérkőzésen. Az ügy miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a román szövetséghez fordult.
Szilágyi György szerint felháborító és elfogadhatatlan, hogy ezen a levélen kívül senki nem emelte fel a szavát a magyar zászló elégetése ellen, így a kormány sem tett semmit az ügyben.
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) azután rendelte el a magyar-román mérkőzés zárt kapuk mögötti megrendezését, hogy az augusztusi Magyarország-Izrael barátságos mérkőzésen a hazai szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel a Puskás Ferenc Stadionban. Az MLSZ-re 40 ezer svájci frankos bírságot is kiszabtak.
Vona Gábor szerdán azt mondta: a magyar politikai vezetés, a sportdiplomácia és MLSZ kudarca is, hogy a fellebbezések ellenére is a zártkapus marad a világbajnoki selejtező. A Jobbik elnöke "súlyos hibának" minősítette, hogy ilyen "visszafogottan, szinte önfeladó módon" képviselte a magyar érdekeket a hazai sportdiplomácia.
Úgy fogalmazott: a Jobbik a szurkolók által a Puskás Ferenc Stadion Dózsa György úti bejáratához szervezett "demonstrációt tudja támogatni", az MLSZ 56-osok terére szervezett rendezvényét pedig "ellenrendezvénynek" tartják, amely megosztja a "nemzeti összetartást".
Vona Gábor bejelentette: magánemberként a Jobbik több politikusa, így ő maga is részt vesz a péntek esti Dózsa György úti rendezvényen, felszólítják ugyanakkor a szimpatizánsokat, hogy pártjelvények és pártzászlók nélkül, kizárólag magyar, vagy székely jelképekkel felszerelkezve szurkoljanak a válogatottnak.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.