Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Február 04. 05:00, szombat | Sport
Forrás: mti

Magyar válogatott lehet a vízilabdázó Alex Giorgetti

Magyar válogatott lehet a vízilabdázó Alex Giorgetti

A magyar vízilabda-válogatottban szerepelhet Alex Giorgetti, ha erre a nemzetközi szövetség (FINA) jóváhagyását adja.

Az olasz-magyar kettős állampolgárságú Giorgetti Budapesten született, de Olaszországban lett ismert játékos. Az olasz válogatottal - amelyben több mint 250-szer szerepelt - világbajnokságot nyert, valamint olimpiai ezüstérmet és Eb-bronzot szerzett. A hazai szövetség (MVLSZ) honlapjának beszámolója szerint a pólós azonban nemrégiben bejelentette, hogy nem játszik többet az olasz nemzeti csapatban. Közben tudatta Märcz Tamás szövetségi kapitánnyal, hogy érdekelné a magyar válogatottság.

"Alex Giorgetti az elmúlt hetekben írásban jelezte felém, hogy szívesen játszana a magyar vízilabda-válogatottban, miután az olaszban már nem kíván szerepelni" - idézte az MVLSZ honlapja Märcz Tamást, aki hozzátette, hogy a magyar szövetség kikérte az igazolást arról, mikor szerepelt utoljára az olasz együttesben a 29 éves játékos.

"Alex édesanyja magyar, ezért nem magyar állampolgárságot, hanem úgynevezett sportállampolgárság-váltást kell kérvényezni az esetében. Amennyiben megfelel minden kritériumnak, akkor tudjuk benyújtani a kérelmet a FINA felé, s ha jóváhagyják a kérelmet, akkor szerepelhet nálunk" - mondta a magyar szakvezető.

Giorgetti a Savonában, a Florentinában és a Cremonában is szerepelt, majd két részletben nyolc éven keresztül erősítette a világ egyik legjobb klubcsapatát, a Pro Reccót, közben pedig egy évet Debrecenben töltött, ahonnan magyar gólkirályként tért vissza Olaszországba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.