Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Április 28. 14:01, szombat | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Makett rakétákkal vonult Észak-Korea?

Makett rakétákkal vonult Észak-Korea?

Rossz utánzatoknak minősítették német szakértők azokat az észak-koreai interkontinentális rakétákat.

Melyeket a kommunista ország az államalapító Kim Ir Szen születésének 100. évfordulója alkalmából, április 15-én mutatott be a Phenjanban rendezett katonai parádén.

A hat, fenyegető kinézetű, KN–08 típusú interkontinentális rakétát, amelyet először láthatott a nagyközönség, a müncheni Schmucker technológiai vállalat szakértői a felvételek alapján tüzetes vizsgálatnak vetették alá, és több rendellenességet fedeztek fel rajtuk.

Mint Robert Schmucker, a cég ügyvezető igazgatója közölte, a hat rakéta mindegyike másmilyen. A szállítójármű, a kilövőállvány és a rakéta nem illenek egymáshoz. A szakértők hat különféle robbanófejet azonosítottak a hat rakétán, továbbá folyékony üzemanyagot tartalmazó tartályhoz illő tanksapkát, holott a KN–08 szilárd hajtóanyaggal működik.

A jelentés arra is rámutatott, hogy a robbanófejen hullámos volt a borítólemez, „mintha egy vékony fémlemezt több hosszanti tartóelemre erősítettek volna”. A valódi robbanófejek kialakítása ettől eltérő, már csak azért is, hogy képesek legyenek elviselni a földi atmoszférába való visszatéréskor a súrlódás miatt keletkező magas hőmérsékletet. Ezért a szakértői jelentés végkövetkeztetése az, hogy a nagy csinnadrattával bemutatott rakéták pusztán gyenge minőségű utánzatok.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.