Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Október 13. 15:26, szombat | Külföld
Forrás: mti

Már 18. alkalommal lesz Los Angeles-i magyar filmszemle

Már 18. alkalommal lesz Los Angeles-i magyar filmszemle

Jövő hét csütörtökön indul és két héten át tart a Los Angeles-i magyar filmfesztivál, amelyet immár tizennyolcadik alkalommal rendeznek meg a kaliforniai nagyvárosban.

"Tizenkét játékfilmet vetítünk, emellett lesznek dokumentumfilmek, rövidfilmek, tévéfilmek, animációs filmek és diákfilmek is a programban. A fesztivál tizenhat éven át egyhetes volt, tavaly először lett kéthetes, mert az otthoni mecenatúra is úgy érezte, jó lenne népszerűsíteni azt a rengeteg filmet, ami Magyarországon készül" - mondta Bunyik Béla, a Los Angeles-i magyar filmfesztivál alapító elnök-igazgatója az M5 csatorna Kult30 című műsorának pénteki adásában.

Mint megjegyezte, a fesztivál célja a magyar film és a magyar művészek bemutatása mellett a magyar nyelv terjesztése.

"Fontos, hogy az Amerikában élő második-harmadik generációs magyarok is lássák, mi történik Magyarországon. A filmek angol felirattal mennek, minden évben vetítjük a magyar Oscar-nevezést" - fűzte hozzá Bunyik Béla.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.