Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. December 21. 11:30, szerda | Helyi
Forrás: Polgármesteri Hivatal, Dombóvár

Már a majdani „lakóknál” a zeneiskolaként megújult Bezi kulcsai

Már a majdani „lakóknál” a zeneiskolaként megújult Bezi kulcsai

A Dombóváron uniós pénzből felújított és zeneiskolává átalakított Bezi kulcsait Szabó Loránd polgármester december 16-án adta át Szenyériné Szabolcska Julianna főigazgatónak és Tóth Ada Eszter intézményvezetőnek.

A lezárult műszaki átadás-átvételi eljárás után, a Bezerédj utcai épület udvarán tartott sajtótájékoztatón Tóth Ada Eszter a következőket mondta el:

Dombóvár városában 1965 óta működik alapfokú zeneoktatás. A zeneiskola az évek során többször is új otthont kapott, ezek közül ez a mostani a legszebb és az oktatás céljait leginkább szolgáló. A zeneiskola ma már nem is csak zeneiskola, hiszen kötelékei között tánc- és drámaoktatás is folyik.

Nemcsak az épület maga, hanem annak elhelyezkedése, a Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény, az Illyés Gyula Gimnázium és a Művelődési Ház közelsége is örvendetes tény a gyerekek, a tanárok és a szülők számára is.

Hálásan köszönjük mindazoknak, akik a pályázat adta lehetőséget felismerték, akik azt megragadták, akik a kivitelezésben részt vettek, akik az építkezéssel járó zajt és egyéb kellemetlenségeket elviselték, valamint akik a mai nehéz gazdasági körülmények között anyagiakat, időt és energiát nem kímélve munkálkodtak azon, hogy az alapfokú művészetoktatási intézményegységben folyó oktató-nevelő munka méltó körülmények között folyhasson tovább.

A levegő tele van muzsikával - mindössze annyit kell tenned, hogy jó mélyeket lélegzel. Nos, annyit megígérhetek, hogy ez fokozottan érvényes lesz a Bezerédj utca 2. szám környékére. Aki ebbe az épületbe belép, az a zene, a művészetek világába lép majd be, ahol a tanulás nem nyűg, hanem játék. Játék a hangokkal, az érzésekkel, a lélek apró rezdüléseivel.

Az Apáczai Oktatási Központ Alapfokú Művészetoktatási Intézményegysége minden diákja és dolgozója nevében hálásan köszönöm ezt a nagyszerű karácsonyi ajándékot!

Mint érdeklődésünkre a sajtótájékoztatót követően Tóth Ada Eszter jelezte, a használatbavételi eljárást követően, várhatóan január végén népesülhet be az épület.

A felújítás tartalmáról szóló korábbi hírünket ide kattintva olvashatja el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.