Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. November 16. 12:07, vasárnap | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

Márton nap a kaposszekcsői Csillagvirág Óvodában

Márton nap a kaposszekcsői Csillagvirág Óvodában

Friss teával és pogácsával fogadták az óvónők, dadusok az ovisokat és szüleiket, nagyszüleiket a Márton napi rendezvényen.

Rövid rágcsálás és beszélgetés után meggyújtották a lámpásokat és körülállták a "nagyokat" akik elmesélték, eljátszották Szent Márton püspök legendáját. Megtudhatták a kicsik, hogy Márton először katona akart lenni. Már itt is kitűnt emberségével, segítőkészségével. Akkor is segített a kolduson, ha tudta, kinevethetik érte. Álmában aztán megjelent neki Isten és megköszönte, amit érte tett. Ez akkora hatással volt Mártonra, hogy kilépett a katonaságból és az egyház szolgálatába állt. Később, amikor híre ment istenfélő életének, püspökké akarták választani, de ő szerény volt és a libaólba bújt. A libák gágogásukkal felhívták rá a figyelmet, így nem kerülhette el a püspökké szentelést. Későbbi élete során is segítette a szegényeket, a rászorulókat.
A játék után az egész óvoda lámpás felvonulásra indult. Körbejárták a főteret, a lámpásokkal világítva az utat.
Szép délután volt, a kicsiket talán megérintette egy igaz ember élete!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.