Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. November 13. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

Márton napi délután a Kaposszekcsői Általános Iskolában

Márton napi délután a Kaposszekcsői Általános Iskolában

November 11-én rendezték a kaposszekcsői iskolában a hagyományos Márton napi délutánt.

A vendégeket német nyelvű köszöntéssel fogadták és vezették helyükre a 7 osztályos lányok. Kertész Ferencné némettanár köszöntője után az énekkar lépett először a közönség elé és német nyelven énekelt a Márton legendáról. Kezükből nem hiányzott Márton lámpása sem. Őket az 5. osztály tanulói követték, akik versben emlékeztek meg Márton püspökről.
Majd a másodikosok perdültek táncra. Többféle táncot is bemutattak a régi időkből.
A zene után újból az ötödikesek ragadtak mikrofont, ezúttal egy tréfás hangú versben mesélték el a Márton legendát.
A program zárásaként újból a másodikosok tánca nyerte el a közönség tetszését. Nagyon ügyesen sajátították el a lépéseket, ami nem csoda, már hetek óta gyakoroltak Kazinczi Kata tanítónő irányításával!
A műsor után a Márton napi rajzverseny eredményhirdetése következett. Tillmann Ildikó zsűrielnök értékelte a pályamunkákat és Pfeiffer Jánosnéval, aki a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, átadták a díjakat.
A délután zárásaként mindenki átvonult a sportcsarnok másik részébe, ahol libazsíros kenyeret ettek és hozzá finom teát kortyoltak.A vendéglátók szerepét a nyolcadikosok vállalták magukra, ők segítettek teát tölteni, kenyeret osztani a kisebbeknek. Így mindenki be tudta tartani a néphagyományt: Ki Márton napján libát nem eszik, az egész évben éhezik!

Címkék: Márton nap

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.