Városlista
2018. május 26, szombat - Fülöp

Hírek

2018. Február 12. 09:52, hétfő | Helyi
Forrás: Belvárosi Általános Iskola

MateMorfózis: dimenziók mindenfelé

MateMorfózis: dimenziók mindenfelé

A Dombóvári Belvárosi Általános Iskola 6.a osztályos tanulóinak egy csoportja részt vett Pécsen a Zsolnay Kulturális Negyed Herkules műhelyében egy foglalkozáson, melynek fő témája a 4. dimenzó volt.

Pintér Gergő, az MTA Rényi Intézetének matematikusa, rocksztár és TEDx-csillag olyan játékokkal érkezett, amik a hétköznapi, háromdimenziós térélményünket meghaladva lehetővé teszik akár többdimenziós alakzatok elképzelését is. Építőjátékokkal, kézműves ötletekkel szórakoztatta az érdeklődőket. Szó volt önmagukba záródó terekről, készítettünk Möbius-körképet fóliára és papírcsíkra is. Aki éppen megunta a kézműves foglalkozást, az egy cipzáras Möbius-szalagot kapott szétszedve. Nem volt egyszerű „összeszerelni”.
A bevezető előadásban említést tettek a tóruszról, amit úszógumival szemléltettek és a Klein-kancsóról is mint önmagukba záródó felületekről.

Markovits Edit

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Május 26. 21:59, szombat | Helyi

Frontális karambol a 61-es úton

Személygépkocsi és egy teherautó ütközött frontálisan a 61-es számú főút Dombóvár és Dalmand közötti szakaszán, a 85-ös kilométernél.

2018. Május 25. 16:04, péntek | Helyi

Illusztrált térkép jelent meg a város látnivalóiról

Két új térkép segíti a városba látogató turistákat abban, hogy felfedezhessék a település értékeit és érdekességeit.

2018. Május 25. 08:50, péntek | Helyi

Dombóvári aerobik eredmények

2018. május 12-én tartották az Aerobik Magyar Kupa Országos Bajnokság II. fordulóját Nyíradonyban, ahol az alábbi dombóvári eredmények születtek.

2018. Május 24. 08:17, csütörtök | Helyi

Vasárnap ismét megnyílnak a szertárkapuk

Gyereknapon, azaz május huszonhetedikén az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája– köztük a dombóvári is – várja a látogatókat.