Városlista
2018. április 21, szombat - Konrád

Hírek

2018. Április 16. 09:20, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Megalakult a Kapos-hegyháti Natúrpark Tanácsa

Megalakult a Kapos-hegyháti Natúrpark Tanácsa

A szigeterdei lakótoronyban április 5-én megalakult a Kapos-hegyháti Natúrpark Tanácsa.

Egy olyan szervezet jött létre, mely a Kapos-hegyháti Natúrpark Egyesület munkáját fogja segíteni szakmai és koordinációs tanácsadóként. Tagjait a tudományos élet különböző területeiről válogatták össze, így van köztük halbiológus, geológus, ornitológus, biológus, nemzetiségi történész és régész is.
A szakemberek bemutatkozásuk után felvázolták azokat a kutatási és terepgyakorlati terveiket, melyek elvégzésével hozzájárulhatnak a natúrpark területéhez tartozó 14 település múltjának és jelenének eddigieknél jobb megismeréséhez.
A résztvevők arról is beszéltek, hogy főiskolásokat, egyetemistákat is be kívánnak vonni a munkába. Ahhoz különböző pályázatokon próbálnak majd támogatást szerezni. A Kapos-hegyháti Natúrpark Egyesület partnere lesz ebben a tanácsadó testületének, infrastrukturális hátteret, szállást és ellátást biztosít majd a kutatóknak.Tőlük cserébe a civil szervezetmegkapja vizsgálataik eredményeit, azokat nemcsak különféle kiadványokban fogják publikálni, hanem fejlesztési programjaik elkészítéséhez is felhasználják.
Az elképzelések között az is szerepel, hogy a különféle témákról ismeretterjesztő előadásokon számolnak majd be a szakemberek.

Címkék: natúrpark

Ezek érdekelhetnek még

2018. Április 20. 15:02, péntek | Helyi

Két teherautónyi hulladékot gyűjtöttek össze a vadászok

A Dalmandi Vadásztársaság hagyományaihoz híven az idén is csatlakozott a Föld Napja-programhoz

2018. Április 20. 10:57, péntek | Helyi

Hulladéktárolót rongált Dombóváron

Azonosították a rendőrök a fiatalkorú fiút, aki hulladéktárolókat inzultált.

2018. Április 19. 11:09, csütörtök | Helyi

Nyelvgyakorlás a Baden-württembergi Bad Mergentheimben

Iskolánk, a Dombóvári József Attila Általános Iskola 37 tanulója három tanár kíséretében töltött 6 napot Németországban, testvériskolánkban, a Kopernikus Realschuleban.

2018. Április 19. 08:37, csütörtök | Helyi

Idén tizedszer várták a tanulók meséit

A Földi István Könyvtár gyerekek számára meghirdetett meseíró pályázatának eredményhirdetését április 13-án tartották a bibliotékában.