Városlista
2018. október 18, csütörtök - Lukács

Hírek

2018. Április 16. 09:20, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Megalakult a Kapos-hegyháti Natúrpark Tanácsa

Megalakult a Kapos-hegyháti Natúrpark Tanácsa

A szigeterdei lakótoronyban április 5-én megalakult a Kapos-hegyháti Natúrpark Tanácsa.

Egy olyan szervezet jött létre, mely a Kapos-hegyháti Natúrpark Egyesület munkáját fogja segíteni szakmai és koordinációs tanácsadóként. Tagjait a tudományos élet különböző területeiről válogatták össze, így van köztük halbiológus, geológus, ornitológus, biológus, nemzetiségi történész és régész is.
A szakemberek bemutatkozásuk után felvázolták azokat a kutatási és terepgyakorlati terveiket, melyek elvégzésével hozzájárulhatnak a natúrpark területéhez tartozó 14 település múltjának és jelenének eddigieknél jobb megismeréséhez.
A résztvevők arról is beszéltek, hogy főiskolásokat, egyetemistákat is be kívánnak vonni a munkába. Ahhoz különböző pályázatokon próbálnak majd támogatást szerezni. A Kapos-hegyháti Natúrpark Egyesület partnere lesz ebben a tanácsadó testületének, infrastrukturális hátteret, szállást és ellátást biztosít majd a kutatóknak.Tőlük cserébe a civil szervezetmegkapja vizsgálataik eredményeit, azokat nemcsak különféle kiadványokban fogják publikálni, hanem fejlesztési programjaik elkészítéséhez is felhasználják.
Az elképzelések között az is szerepel, hogy a különféle témákról ismeretterjesztő előadásokon számolnak majd be a szakemberek.

Címkék: natúrpark

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 18. 13:52, csütörtök | Helyi

Környezetvédelem és iskolaválasztás volt a téma az óvodai workshopokon

A Zöld Liget Óvodában a fenntartható fejlődés témakörében a környezetvédelmet helyezték a foglalkozás középpontjába. A Százszorszép Óvodában a nagycsoportos gyerekek szüleinek rendeztek továbbtanulási-iskolaválasztási fórumot.

2018. Október 18. 08:20, csütörtök | Helyi

A kulturált borfogyasztást népszerűsítették

A tavalyinál egy hónappal korábban - október 12-én - tartották az idei Családi Borünnepet.

2018. Október 17. 09:41, szerda | Helyi

Sikeres volt a 27. Újdombóvári Őszi Fesztivál

A József Attila Általános Iskola nevelőközössége 27 évvel ezelőtt rendezte meg az oktatási intézmény diákjainak első szüreti felvonulását,

2018. Október 17. 08:34, szerda | Helyi

Dombóvári óvodába vitt ajándékot a motoros klub

A motorozás hazai szerelmesei 1999-ben alapították meg a BMW Motoros Túraklub Magyarországot, melynek tagjai idei zárótúrájuk alkalmából október 12-én Dombóvárra érkeztek.