Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. December 15. 10:16, szombat | Helyi
Forrás: Dombó Média

Megújult a kereszt az Erdősor utcában

Megújult a kereszt az Erdősor utcában

A város önkormányzata felújíttatta a Szigetsor utca 4. számú ház előtt 1938 óta álló keresztet. A feszület az elmúlt években jelentősen megsüllyedt, nyáron pedig a vandalizmusnak esett áldozatul.

- A keresztet 80 esztendővel ezelőtt Schuszter Ferenc és neje kezdeményezésére állították fel, azóta a közelben lakó hívek folyamatosan gondozták - mondta köszöntőjében Talapka Rudolf önkormányzati képviselő. - A feszület talapzata ennek ellenére néhány éve süllyedni kezdett, őszre egy méterrel került a talaj szintje alá és a vandálok sem kímélték. Az önkormányzat 2019-es tervei között szerepelt a kereszt megemelése és helyreállítása. Sajnálatos módon azt idén nyáron ismertelen tettesek brutális módon megrongálták, ezért úgy döntött a képviselő-testület, hogy 2018-ra előrehozza a felújítást.
A munkálatokkal nemrégiben végeztek a szakemberek, december 12-én pedig dr. Hegedüs János közös ima után megszentelte a szépen helyreállított feszületet.
- Egy közösség életében fontos szerepet töltenek be a jelképek, így a kereszt is - emelte ki a római katolikus plébános. - A különböző településeknek régóta mindig ékessége és büszkesége volt egy-egy feszület, amely mindig emlékeztetett a korábbi generációk hitére, buzgóságára és mindazokra, akik azokat állították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.