Városlista
2019. március 22, péntek - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2018. Június 05. 11:45, kedd | PR

Milyen autó ideális a számodra?

Milyen autó ideális a számodra?

Ahány ember, ahány élethelyzet, annyiféle autó. És nem véletlen, hogyha fordulóponton van az életünk, nem árt másik kocsit beszerezni. Ugyanis mindegyik jármű másban jó.

Az első autó - inkább dodzsem

Az ember, ha ifjú korában megszerzi a jogosítványt, általában a szülei autóját nyúzza. Aztán eljön az idő, és - például személyi kölcsönből, ha még nem tudjuk fedezni a vételárat - meg kell vennünk a nevezetes első autót.
Első járművünknek megbízhatónak kell lennie, hogy ne hagyja cserben tapasztalatlan vezetőjét, no és biztonságosnak. Felesleges még bele a sok lóerő vagy a hirtelen gyorsulás, mert csak gondot okozna. De azért nem árt, ha tisztességes felszereltséggel rendelkezik.
Az első vétel egyébként általában egy használt kisautó, mert akkor nem fogjuk a fejünket fogni, ha koccanunk egyet-egyet. Ha egy Audi A5-öt verünk oda a mélygarázsban egy pillérnek - tapasztalatlanságunk okán -, akkor az igen drága tud lenni.

Családi autó - kamionnyi raktérrel

Kinek előbb, kinek utóbb, de rendszerint sor kerül egy családi autó megvételére. Ennek is megbízhatónak kell lennie, hogy ne kelljen lépten-nyomon szervízbe menni vele, hiszen napi szinten szükség van rá.
A másik fontos szempont a kellő mennyiségű hely: nyaraláskor nem lehet a gyerekeket otthon hagyni, hogy a csomagok beférjenek. A tágas raktér és a tágas utastér egyaránt sokat számítanak tehát.

Általában elmondható, érdemes Family felszereltséget választani, mivel ezt pont ennek a célcsoportnak találták ki.
A biztonság is számít, hiszen nem jó, ha egy koccanás miatt kórházba kerül a család több tagja. Épp ezért vásárolnak sokan SUV-okat, akik kisgyerekeiket autóval szállítják. Abba érdemes belegondolni, hogy ezekkel viszont nehézkesebb a parkolás.
Ha a családfő nehezen váltana át sportautójáról, lehet olyan autót is választani, amelynek sportos hangulata van, ugyanakkor családi autó - ilyen például a Honda Accord Tourer, vagy több Subaru is.
Nem érdemes a biztonság rovására engedni az árból – akár egy autóhitel kalkulátor segítségével is találhatunk személyre szabott és kedvező feltételű személyi kölcsönt, így ha nincs is meg a kellő nagyságú tőkénk a vágyott új autóra, akkor is lehetőségünk nyílhat a megvásárlásra.

Női autó - betöltik az ‘apróságok’

És természetesen vérbeli női autó is létezik. A tervezők általában lekerekített, négykerekű retikülökben gondolkodnak, azt gondolva, ezt keresik a hölgyek. Ám a nőknél a legfontosabb szempont igazából a praktikum.
Még akinek nincs családja, az is tele tudja pakolni a csomagtartót egy random napon, aki pedig gyerekeket fuvaroz, intéz, bevásárol, az tudja, nincs olyan, hogy elég nagy raktér. A kis méret és a könnyű parkolás nem annyira lényeges szempontok - ugyanis a nők gyakorlatilag ugyanannyira tudnak parkolni, mint a férfiak.

Sokat lehetne még írni a többi jellegzetes autótípusról - van, aki a veterán autókért rajong, vannak a klasszikus cabrios típusok - akik már márciusban a nyitott autóban ülnek - és megint más a városi és a túraautók.
Szerencsére ma már, amikor a személyi kölcsönök THM-jei rendkívül kedvezőek, könnyű hozzájutni a hozzánk leginkább passzoló járműhöz. Valósítsuk meg önmagunkat és találjuk meg álmaink autóját!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 12. 17:16, kedd | PR

Metró Áruházakat takarítanak

Ismét a takarítási üzletágban piacvezető Jánosik és Társai Kft. nyerte el a hazai 12 Metró áruház tisztán tartását, az épületek körüli területek gondozását.

2019. Február 21. 15:08, csütörtök | PR

Mi a következménye a kezeletlen depressziónak?

Valószínűleg mindenkinek van legalább egy ismerőse, aki hajlamos a depresszióra.

2019. Február 21. 14:58, csütörtök | PR

A napelemről működő kültéri LED lámpák

A világítástechnika területén megannyi opció közül választhatunk. A lehetőségek magas száma miatt azonban könnyű elveszni bennük.

2019. Február 21. 10:43, csütörtök | PR

Tervezzünk fényképes tokot Motorola telefonra

Ha Motorola telefonra terveznél fényképes tokot, akkor tökéletes helyen jársz, a mai cikkünk ugyanis erről szól.