Városlista
2018. augusztus 19, vasárnap - Huba

Hírek

2018. Június 05. 11:45, kedd | PR

Milyen autó ideális a számodra?

Milyen autó ideális a számodra?

Ahány ember, ahány élethelyzet, annyiféle autó. És nem véletlen, hogyha fordulóponton van az életünk, nem árt másik kocsit beszerezni. Ugyanis mindegyik jármű másban jó.

Az első autó - inkább dodzsem

Az ember, ha ifjú korában megszerzi a jogosítványt, általában a szülei autóját nyúzza. Aztán eljön az idő, és - például személyi kölcsönből, ha még nem tudjuk fedezni a vételárat - meg kell vennünk a nevezetes első autót.
Első járművünknek megbízhatónak kell lennie, hogy ne hagyja cserben tapasztalatlan vezetőjét, no és biztonságosnak. Felesleges még bele a sok lóerő vagy a hirtelen gyorsulás, mert csak gondot okozna. De azért nem árt, ha tisztességes felszereltséggel rendelkezik.
Az első vétel egyébként általában egy használt kisautó, mert akkor nem fogjuk a fejünket fogni, ha koccanunk egyet-egyet. Ha egy Audi A5-öt verünk oda a mélygarázsban egy pillérnek - tapasztalatlanságunk okán -, akkor az igen drága tud lenni.

Családi autó - kamionnyi raktérrel

Kinek előbb, kinek utóbb, de rendszerint sor kerül egy családi autó megvételére. Ennek is megbízhatónak kell lennie, hogy ne kelljen lépten-nyomon szervízbe menni vele, hiszen napi szinten szükség van rá.
A másik fontos szempont a kellő mennyiségű hely: nyaraláskor nem lehet a gyerekeket otthon hagyni, hogy a csomagok beférjenek. A tágas raktér és a tágas utastér egyaránt sokat számítanak tehát.

Általában elmondható, érdemes Family felszereltséget választani, mivel ezt pont ennek a célcsoportnak találták ki.
A biztonság is számít, hiszen nem jó, ha egy koccanás miatt kórházba kerül a család több tagja. Épp ezért vásárolnak sokan SUV-okat, akik kisgyerekeiket autóval szállítják. Abba érdemes belegondolni, hogy ezekkel viszont nehézkesebb a parkolás.
Ha a családfő nehezen váltana át sportautójáról, lehet olyan autót is választani, amelynek sportos hangulata van, ugyanakkor családi autó - ilyen például a Honda Accord Tourer, vagy több Subaru is.
Nem érdemes a biztonság rovására engedni az árból – akár egy autóhitel kalkulátor segítségével is találhatunk személyre szabott és kedvező feltételű személyi kölcsönt, így ha nincs is meg a kellő nagyságú tőkénk a vágyott új autóra, akkor is lehetőségünk nyílhat a megvásárlásra.

Női autó - betöltik az ‘apróságok’

És természetesen vérbeli női autó is létezik. A tervezők általában lekerekített, négykerekű retikülökben gondolkodnak, azt gondolva, ezt keresik a hölgyek. Ám a nőknél a legfontosabb szempont igazából a praktikum.
Még akinek nincs családja, az is tele tudja pakolni a csomagtartót egy random napon, aki pedig gyerekeket fuvaroz, intéz, bevásárol, az tudja, nincs olyan, hogy elég nagy raktér. A kis méret és a könnyű parkolás nem annyira lényeges szempontok - ugyanis a nők gyakorlatilag ugyanannyira tudnak parkolni, mint a férfiak.

Sokat lehetne még írni a többi jellegzetes autótípusról - van, aki a veterán autókért rajong, vannak a klasszikus cabrios típusok - akik már márciusban a nyitott autóban ülnek - és megint más a városi és a túraautók.
Szerencsére ma már, amikor a személyi kölcsönök THM-jei rendkívül kedvezőek, könnyű hozzájutni a hozzánk leginkább passzoló járműhöz. Valósítsuk meg önmagunkat és találjuk meg álmaink autóját!

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 22. 11:05, péntek | PR

Minőség mindenek előtt

Idén is több sikeres felügyeleti auditon van túl az integrált irányítási rendszerrel rendelkező, száz százalékban magyar tulajdonú vállalat, a Jánosik és Társai Kft.

2018. Június 05. 11:53, kedd | PR

5 dolog, amit nem tudtál a szabadon álló kádakról 

Ha már régóta az az álmod, hogy az új vagy felújítás előtt álló otthonod fürdőszobájában szabadon álló kádad lesz, akkor van pár dolog, amit érdemes tudni, mielőtt kiválasztod a neked tetsző darabot.

2018. Június 05. 11:50, kedd | PR

Szép kert záloga a megfelelő locsolás

A legmelegebb hónapokban különösen szükséges a növények rendszeres vízpótlása a kertben. Egy növény vízigénye függ a fajtájától, speciális tulajdonságaitól, de éppúgy a föld minőségétől és az időjárástól is.

2018. Június 05. 11:43, kedd | PR

Ma mit főzzek? Ha gyorsan szeretnél finomat főzni, ami ráadásul egészséges is, olvasd el tippjeinket.

Manapság már nem az a jó háziasszony, aki egész nap a konyhában tüsténkedik. A nőknek számos egyéb feladata is van a háztartáson kívül, ráadásul a prioritások is eltolódtak.