Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. Április 29. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Alsómocsolád Község Önkormányzata

Mintaprogram a minőségi időskorért című projekt részét képezte az Őszi Fény Idősek Otthonának bővítése

Mintaprogram a minőségi időskorért című projekt részét képezte az Őszi Fény Idősek Otthonának bővítése

A fejlesztést követően az Őszi Fény Idősek Otthona olyan magas színvonalú, komplex szolgáltatásokat nyújtó intézménnyé vált, amely képes kielégíteni az idősek igényeit, továbbá megfelel a családtagok elvárásainak is.

ALSÓMOCSOLÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY

HU11-0005-A1-2013 „Mintaprogram a minőségi időskorért” című projekt részét képezte az alsómocsoládi Őszi Fény Idősek Otthonának átalakítása és bővítése.
A meglévő épület tetőterében átalakítási munkák történtek, továbbá keleti irányban bővült az épület. A 3 ágyas elrendezésű lakóterek megszűntek, helyettük 2 ágyas szobák lettek kialakítva. A lakók jó fizikai állapotának fenntartását, javítását szolgálja a tornaszoba, melyben testmozgást elősegítő berendezések lettek beszerezve. Kulturális és közösségi programok lebonyolításának ad helyet a közösségi szoba, a pihenni, relaxálni vágyók pedig élvezhetik az infraszauna jótékony hatását.

Az intézményhez tartozó konyha tere is nagyobb lett. Az eddigi 100-ról a kapacitás 300 adagosra bővült. A modern konyhatechnológiai berendezések lehetővé teszik a jövőben különböző ételsorok elkészítését, kielégítve ezzel az egyre specifikusabb táplálkozási igényeket.

Az új éttermi rész magas színvonalú étkezési helyet biztosít nemcsak a lakók, hanem a látogató családtagok számára is. A hely alkalmas idősek számára étkezéssel egybekötött rendezvények lebonyolítására is.

A fejlesztést követően az „Őszi Fény” Idősek Otthona olyan magas színvonalú, komplex szolgáltatásokat nyújtó intézménnyé vált, amely képes kielégíteni az idősek igényeit, továbbá megfelel a családtagok elvárásainak is.
Az ünnepélyes átadásra 2017. április 22-én került sor.

A projekt a Norvég Alap társfinanszírozásában valósul meg.

Címkék: idősek otthona

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.