Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. Április 13. 11:33, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvári Szuperinfó

Mintaprogram az aktív időskorért program zárókonferencia

Mintaprogram az aktív időskorért program zárókonferencia

Norvég és szlovén részvétellel nemzetközivé bővült (2017.04.06-07.) a Mintaprogram az aktív időskorért (Norvég Alap \"HU11-A1-2013\") zárókonferenciája.

ALSÓMOCSOLÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY

HU11-0005-A1-2013 „Mintaprogram a minőségi időskorért”

Norvég és szlovén részvétellel nemzetközivé bővült (2017.04.06-07.) a ,,Mintaprogram az aktív időskorért" (Norvég Alap "HU11-A1-2013") zárókonferenciája, amelyen a régió szociális ágazatában dolgozó, többségében intézményvezetők mellett a Miniszterelnökség is képviseltette magát Alsómocsoládon.
Az elmúlt egy esztendőben Alsómocsolád Község Önkormányzata a Norvég Felnőttoktatási Szövetséggel és az Alapítvány Alsómocsoládért elnevezésű civil szervezettel konzorciumban működött együtt.
A zárókonferencia célja a szakmai számvetés, egyfajta leltárkészítés volt. A rendezvényre regisztrált résztvevők az idősgondozás és felnőttképzés hazai és norvég tapasztalatait összegezték. A plenáris és a szekcióüléseken a projekt során elvégzett tréningek (30), kutatások (3), alapozó dokumentumok (4), norvégiai szakmai utak (3), gondozók ápolók csere intézményi látogatásait (4) és a közösségi programok (87) tanulságait foglalták össze a tématerületek felelőseinek előadásai alapján.
Dicső László, Alsómocsolád Község Önkormányzatának polgármestere a zárókonferencia kapcsán adott sajtónyilatkozatában kifejtette: A régió összes, idős embereket gondozó intézményét bevonták abba a mintaprogramba, amelyet Alsómocsolád a Norvég Felnőttoktatási Szövetség szakembereivel együtt valósított meg. Az időskor megítélésén ideje változtatni. Hiszen világtrend az egyre hosszabb életkor, hazánkban is a népesség mintegy 70 százaléka lesz legalább 62 éves 2050-re. Az idősödés azonban nem azt jelenti, hogy vége az aktív életünknek, sokkal inkább megújulási lehetőség – fogalmazta meg Dicső László a program alapelvét.
A zárókonferencia rangját emelte, hogy az oslói székhelyű Norvég Felnőttoktatási Szövetség (www.vofo.no) nevében Gro Holstad főtitkár szándéknyilatkozatot írt alá, amelyben rögzítették a további együttműködési szándékukat Alsómocsoláddal a Norvég Alap pályázati rendszerében.
A projekt a Norvég Alap társfinanszírozásában valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.