Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Május 29. 16:29, vasárnap | Sport
Forrás: mti

Monacói Nagydíj - Hamilton idén először győzött

Monacói Nagydíj - Hamilton idén először győzött

A címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Monacói Nagydíjat vasárnap, ezzel idénybeli első sikerét ünnepelhette.

A mezőny az esős idő miatt a biztonsági autó mögül rajtolt, amely a hetedik kört követően állt ki. A finn Kimi Räikkönen nem sokkal később a falnak ütközött, letört az első légterelője, ezért a Ferrari pilótája számára véget ért a verseny.

A 16. körben a világbajnoki pontversenyben vezető Nico Rosberg autója átmenetileg lelassult, így Hamilton megelőzte német csapattársát. Amikor némileg javult az időjárás, változatossá vált a csapatok taktikája a gumiválasztást illetően, és a mezőnyben több helycsere is történt.

A 32. körben a pályafutása első pole pozíciójának köszönhetően az élről rajtoló Daniel Ricciardo kiállt kerékcserére, de csapata kommunikációs hiba miatt nem számított rá, így a procedúra a megszokottnál sokkal több időt vett igénybe. Ezt kihasználva Hamilton - aki sokat kivárt a boxkiállással - az élre állt.

Az előző futam, a Spanyol Nagydíj győztese, Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája a 35. körben kicsúszott és kiesett. Csapattársa, az ausztrál Ricciardo jó néhány percen keresztül szinte folyamatosan támadta Hamiltont, de nem tudott előzési pozícióba kerülni.

A futam hajrájában újra elkezdett csöpögni az eső, de a dobogósok sorrendje már nem változott: Ricciardo a második, a Force India mexikói versenyzője, Sergio Perez pedig a harmadik helyen zárt. Rosberg hetedikként ért célba.

A világbajnoki sorozatban címvédő Hamilton 2008 után másodszor nyert Monte-Carlóban, és ez volt pályafutása 44. futamgyőzelme.

A vb két hét múlva Kanadában folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.