Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Január 11. 20:41, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Mozgalmas hétvégéjük volt a dombóvári tűzoltókak

Mozgalmas hétvégéjük volt a dombóvári tűzoltókak

Kilenc műszaki mentéshez és négy tűzesethez riasztották a megye tűzoltóit az elmúlt hetvenkét órában.

Tűzesetek:

Nak Fő utcájában egy családi ház padlásán keletkezett tűz pénteken késő este, ahol a padláson tárolt anyagok égtek. A lángokat a lakóknak sikerült megfékezniük, azonban az oltásban részt vevő három személy könnyű sérüléseket szenvedett. A mentősök megvizsgálták őket, nem kellett kórházba szállítani egyiküket sem. Mivel felmerült a szándékosság gyanúja, a tűz pontos okának kiderítése miatt tűzvizsgálati eljárás indult.

A naki tűzesettel egyidőben Tamásiban a Szarka hegyen egy családi ház padlásterében keletkezett tűz a kémény rossz állapota miatt. A tűzhöz a tamási önkormányzati és a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy sugár, valmint kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet, majd ventillátorral átszellőztették az épületet. A ház lakói, egy öttagú család ideiglenesen rokonokhoz költözött.

Műszaki mentések:

Nyerges vontatóval ütközött egy hatszemélyes kisteherautó a 61-es úton Dombóvár közelében a dalmandi bekötőnél péntek reggel. A kamionban egy, a kisteherautóban hat személy utazott, a mentősök tájékoztatása szerint mindannyian könnyű sérüléseket szenvedtek a balesetben, a helyszínen ellátták őket. A műszaki mentést a dombóvári hivatásos tűzoltók végezték. A nyerges vontató üzemanyagtartálya megsérült a balesetben, elfolyt a gázolaj, amit a közútkezelő szakemberei itattak fel az úttestről . A műszaki mentés teljes útlezárás mellett zajlott.

Egy tehergépkocsi hajtott az út menti árokba Döbröközön péntek délután. A teherautó gázpalackokat szállított, ezért a dombóvári hivatásos tűzoltók mellett a katasztrófavédelmi mobil labort is a helyszínre riasztották, valamint iparbiztonsági helyszíni szemlét is végrehajtottak. Személyi sérülés nem történt a balesetben, és sem a rakomány, sem a jármű nem sérült meg. A tehergépkocsit védősugár biztosítása mellett egy daru emelte ki az árokból.

Még pénteken is akadt munkájuk a szekszárdi és dombóvári hivatásos tűzoltóknak a hó és ónos eső súlya alatt letört faágak eltávolítása miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.