Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2020. Július 09. 08:22, csütörtök | Helyi

Műszaki mentések adtak munkát a Tolna megyei tűzoltóknak

Műszaki mentések adtak munkát a Tolna megyei tűzoltóknak

Kilenc műszaki mentéshez vonultak a Tolna megyei lánglovagok kedden. Az erős szél fákat döntött ki, és ágakat tört le, továbbá közúti baleseteknél kellett beavatkozniuk az egységeknek.

Műszaki mentések:

  • Egy panelépület tetején lévő trapézlemezt mozdított meg az erős szél Dombóváron, a Zrínyi utcában, az éjjeli órákban. A város hivatásos tűzoltói csavarokkal rögzítették az elemet a gyalogos forgalom és az épület mellett parkoló gépjárművek védelme érdekében.
  • Délután, egy személyautó csúszott az árokba és borult a tetejére Dalmandon, a 61-es főút 79. kilométerszelvényénél. A dombóvári hivatásos tűzoltó egységek áramtalanították a járművet, amelyet a két utasa, még a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyott.
  • Egy úttestre dőlt, 20 méteres fa eltávolításához riasztották a paksi tűzoltókat a kora hajnali órákban, az 5111-es számú út Paks és Madocsa közötti szakaszához. Az úttestet teljesen elzáró fát motoros láncfűrész segítségével távolították el a beavatkozó egységek.
  • Letört faágakat távolítottak el Szekszárdon, a Jókai és a Mikes utcában a megyeszékhely hivatásos tűzoltói. A Jókai utcában egy a leszakadt faág az úttestre, míg a Mikes utcában a járdára zuhant rá. A szekszárdi lánglovagok mindkét esetben motoros láncfűrész, valamint kéziszerszámok segítségével távolították el a letört ágakat.
  • Pakson, a Domb utcában egy, az út fölé lógó, kettéhasadt faágat távolítottak el a város hivatásos tűzoltói, kézi fűrész segítségével.
  • A délutáni órákban az M6-os autópálya, Budapest felé tartó, 158-as kilométerszelvényénél egy személygépjármű borult fel. Az autó két utasa, a műszaki mentéshez riasztott szekszárdi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta a járművet. A beavatkozó egységek áramtalanították a gépkocsit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.