Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Február 05. 08:16, csütörtök | Helyi
Forrás: Philips zenekar

Muzsikával és énekkel szórakoztatnak 30 éve

Muzsikával és énekkel szórakoztatnak 30 éve

2015. február 21-én a Belvárosi Általános Iskola aulájában tartja harmincéves születésnapi bálját a Philips Zenekar, mely meglepetésekkel teli, felejthetetlen hangulatú éjszakának ígérkezik.

1985-ben négy fővel alakult meg az együttes, melynek zeneiskolás múlttal rendelkező tagjai Babodi Ferenc (szaxofon, ének), Juhász Zoltán† (basszusgitár), Kövesdi Balázs (dob, ének), Kövesdi Tamás (szintetizátor, ének) voltak. Az akkor 15 éves fiúknak nagy segítséget nyújtott zenetanáruk, Pápai István, aki ösztönözte és támogatta őket.

Kezdetben az akkor divatos lakodalmas rockot, valamint a dallamos könnyű- és szalonzenét játszották bálokon, vállalati összejöveteleken, nőnapokon, szalagavatókon, farsangi és szüreti mulatságokon, később lakodalmakon. A Dombóváron és a környékbeli falvakban fiatalos lendületével gyorsan népszerűvé vált társasághoz 1988-ban csatlakozott Brunner Gábor szólógitáros, aki új színt, változatosságot vitt zenei palettájukba. Vele kiegészülve egyre több felkérést kaptak lakodalmakra és előkelő rendezvényekre is: jogászbálok, orvosbálok, gólyabálok.

Mint minden fiatal férfi életébe, hozzájuk is beköszöntött a sorkatonai szolgálat. De a zenekar sikeresen átvészelte ezt az időszakot két zenész – Pápai László (dob) és Balaskó János (trombita) – segítségével, utóbbi társuk hosszabb ideig tagja maradt a csapatnak. Népszerűségük és jókedvük egyre nőtt, amit az is mutat, hogy az ország számos nagy városába – pl. Pécs, Szombathely, Budapest, Székesfehérvár, Mezőkövesd, Baja, Keszthely, Nagykanizsa, Szekszárd, Siófok – hívták meg őket. 1993-ban az együttesben szólógitáros csere történt Sebők Krisztián† személyével, akit 2001-től Szabados Balázs váltott. 2006-ban Balaskó János is befejezte zenei pályafutását a zenekarban, helyette Márfai Balázs került a csapatba szintetizátor és harsona hangszerekkel.
Fájdalmasan érintette a fiúkat, hogy 2008 májusában a zenekar egyik alapítótagja, Juhász Zoltán hosszú betegség után feladta a küzdelmet és életének nagy értelmét, a zenélést. A basszusgitáros személyét ekkor Göblyös István töltötte be. A személycserék sorát Nagy Zsolt szólógitáros jövetele zárta le 2010-ben.
Így a zenekar jelenlegi felállása a következő:
Babodi Ferenc (szaxofon, ének)
Göblyös István (basszusgitár)
Kövesdi Balázs (dob, ének)
Kövesdi Tamás (szintetizátor, ének)
Márfai Balázs (szintetizátor, harsona)
Nagy Zsolt (szólógitár)

A főállásban csoportvezetőként, mezőgazdasági gépszerelőként, ügyvédként, termékfejlesztőként, mérnökként és közgazdászként dolgozó muzsikusok hetente egyszer próbálnak. 27 évig adott helyet a zenekari próbáknak a kapospulai Kultúrház.
Az elmúlt 3 évtizedben a kitűnő hangulatú mulatságokon egy kis rajongótáboruk szerveződött, melynek lelkes tagjai közül néhányan támogatóivá is váltak a Philips Zenekarnak: Bessenyei László, Horváth László†, Molnár István, Zsirmon Lajos és Ilike, Bujáki Attila†, Konrádó Pizzéria. Hálásan köszönik minden támogatójuk segítségét.

Egy ember életében is nagy szó a 30 év, de zenekarként megélni, összetartani, kitartani, együtt dolgozni, mulattatni még nagyobb szó. Rengeteg lemondással és áldozattal járt ez a korszak, mind a fiúk, mind családtagjaik részéről. Mindezt hálásan köszönik a Szülőknek, Feleségeknek, Gyerekeknek és a Családnak!

Sokan azt gondolják, hogy ez a hivatás egy szórakozás, ami részben igaz csak, mert hatalmas munka, folyamatos tanulás áll mögötte, amivel hétről-hétre több száz szórakozni vágyó embernek tesznek eleget, okoznak örömet, jó hangulatot és jókedvet a zenéjükkel. Továbbra is állnak ezzel a lendülettel és hozzáállással a mulatni vágyók és a házasulandók rendelkezésére.

Címkék: zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.