Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Augusztus 03. 14:00, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Ne váljon áldozattá!

Ne váljon áldozattá!

Idős személyek sérelmére követtek el csalásokat Tolna megyében.

Trükkös csalásokra, lopásokra hívja fel az idősek figyelmét a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Legutóbb két esetben, 2015. július 31-én délután követtek el idős személyek sérelmére csalás bűncselekményt.
Az egyik esetben egy férfi telefonon hívta fel a 76 éves szekszárdi asszonyt: a hozzátartozójának adta ki magát és pénzt kért tőle. A telefonáló arra hivatkozott, hogy nagy bajban van. Az asszony bizalmatlan volt, ezért felhívta tényleges hozzátartozóját, így kiderült, hogy bűncselekményt kíséreltek meg elkövetni sérelmére.
A másik esetben szintén telefonon hívtak fel egy 74 éves szekszárdi asszonyt, majd a telefonáló a sértett unokájának adta ki magát és pénzt kért. Az elkövető ebben az esetben is arra hivatkozott, hogy nagy bajban van. A tévedésbe ejtett nő a hívás hatására készpénzt adott át egy ismeretlen férfinak. A Szekszárdi Rendőrkapitányság mindkét ügyben nyomozást rendelt el.
A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében járjanak utána, hogy a telefonáló valóban az-e, akinek mondja magát! Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítsék a rendőrséget. Ne beszéljenek idegenek előtt, nyilvános helyen magánügyeikről, hiszen ezeket az információkat a bűnelkövetők felhasználhatják. Soha ne nyissanak ajtót idegeneknek, és bármilyen indokra is hivatkoznak, ne adjanak nekik pénzt. Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezzék meg személyleírásukat, gépjárművük rendszámát. Amennyiben ismeretlenek valamely szolgáltató dolgozójaként mutatkoznak be, minden esetben kérjék el igazolványukat.
A rendőrség az idősek családját, közvetlen ismerősit is összefogásra kéri. Ha szükséges, minden nap hívják fel rokonuk, ismerősük figyelmét a fentiekhez hasonló történetekre, bűnelkövetési módszerekre és mondják el nekik a rendőrség tanácsait.
Ha mégis bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 107-es vagy 112-es segélyhívó számok valamelyikén. Az esetleges nyomok biztosítása céljából várja meg a rendőrök kiérkezését.

Címkék: bűncselekmény

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.