Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Szeptember 15. 11:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: InfoVáros

Nemcsak a szerencsétlen kisbabát, hanem az állatokat is "fénnyel táplálta" az agárdi család

Nemcsak a szerencsétlen kisbabát, hanem az állatokat is

Tetemek sokasága borított egy sárospataki állattelepet, a tulajdonos őshonos bivalyokat és szürke marhákat hagyott éhen veszni. A gazdaság egyik tulajdonosa nem más, mint E. Tibor, a halálra éheztetett agárdi baba nagyapja.

Legfeljebb fénnyel táplálkozhattak azok a szürke marhák és őshonos bivalyok, amelyekre egy sárospataki gazdaságban találtak rá ­ál­lat­védők. A kérődzők többségének kilátszik a csontja a soványságtól, sőt jó néhány állat már nem élhette meg a segítséget – elhullott marhák sokaságára bukkantak a telepen.
– Ismeretlen tettes ellen feljelentést tettünk állatkínzás miatt – mondta lapunknak Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora. – Elkeserítő körülmények között tartották a 150-160 darabos állományt. Láthatóan néhány marha egymást taposta agyon, de verések nyomait is felfedeztük rajtuk. A Bors beszélt olyan emberekkel, akik korábban a telepen dolgoztak. Ők arra panaszkodtak, hogy a tulajdonos több százezer forintos munkabérrel tartozik nekik. Akkor lepődtem meg leginkább, amikor megtudtam, hogy a gazdaság egyik tulajdonosa az az E. Tibor, aki Agárdon él a családjával, és akinek a lányát és vejét azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy halálra éheztették a kisfiukat. E. Tibor egyébként jól szituált, átlagos ember. Ki nem nézném belőle, hogy a szeme láttára éheztessék halálra az unokáját, ő pedig ezt hagyja – töprengett egy korábban ott dolgozó.

E. Tibor lányát, Ildikót és a nő férjét, F. Balázst különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítja a rendőrség. A nyomozók szerint a pár nem táplálta megfelelően a 19 hónapos Benjámint, a kisfiú mindössze négy és fél kilót nyomott halálakor.
A szülőket előzetes letartóztatásba, majd nemrég házi őrizetbe helyezték. Nem kizárható, hogy a későbbiekben a baba nagyszüleit is meggyanúsítják, hiszen egy háztartásban éltek E. Ildikóval. A Bors úgy tudja: az állatkínzási ügy aktáit a Benji halálának körülményeit vizsgáló nyomozók is bekérték.

(Borsonline nyomán)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.