Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Október 25. 08:29, péntek | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

Nemzetiségi nap és szüreti felvonulás Kaposszekcsőn

Nemzetiségi nap és szüreti felvonulás Kaposszekcsőn

Kaposszekcső Község Német Nemzetiségi Önkormányzata október 19-én délután rendezte hagyományos Nemzetiségi napját, melyet az idén egybekötött a Szüreti felvonulással.

Köszöntőjében Pfeiffer Jánosné elnök kitért a hagyományápolás fontosságára, valamint arról is beszélt, elengedhetetlen, hogy mindeni megtartsa és megismerje gyökereit. A Nemzetiségi nap programjában fellépett a Violinkulcs Fúvószenekar, a kaposszekcsői óvodások, az iskola Tűzlepkék Néptánccsoportja és a Nagymányoki Német Nemzetiségi Tánccsoport.
A vendégeket a helyi Orchidea Nyugdíjasklub tagkai kínálták kuglóffal, kaláccsal üdítővel és a felnőtteket borral. A vendégül látás már a Szüreti felvonuláshoz is tartozott, mert minden megállóban ugyan ez a kínálás várta az érdeklődőket. Három óra tájban a bíró-bíróné feldíszített hintaja után elindult a szüreti menet. A fellépő szereplők és az érdeklődő helybeliek énekszóval, zeneszóval sétáltak végig a falu utcáin és a megállókban felléptek az óvodások és a táncosok is. Aki nem tudott eljönni az iskola udvarára, az az Ifjúság-Napsugár utcák kereszteződősében és a Rózsa utcai megállóban is élvezhette a színvonalas táncot. Majd a menet vidám énekszóval visszatért az iskolához. Itt fejeződött be ez a vidám délután.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.