Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Április 25. 13:17, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Népi Gyermekjáték és Néptánc Fesztivál

Népi Gyermekjáték és Néptánc Fesztivál

Április 20-án a Százszorszép Óvoda a Népi Gyermekjáték és Néptánc Fesztiválját immár 14. alkalommal rendezte meg a Tinódi Házban.

Kezdetben a gyermekintézmény udvarán gyűltek össze a helyi és a környékbeli óvodások azért, hogy közösen felelevenítsék a régi hagyományokat, ápolják azokat és formálják a kicsinyek, valamint szüleik szemléletmódját. A rendezvény néhány év alatt kinőtte az eredeti helyszínt, így több éve már a Tinódi Házban tartják meg azt.

Ezúttal a dombóvári Margaréta Református Óvoda és a Százszorszép Óvoda, az attalai Aprók Háza Óvoda, valamint a tolnai Selyem Óvoda csoportjai tartottak látványos bemutatót. A magyar és német nyelven előadott gyermekjátékokkal, valamint a táncokkal a népviseletbe öltözött kicsinyek elbűvölték a szépszámú - főként szülőkből álló - közönséget. A produkciókon az látszott, hogy az óvodapedagógusok rengeteget időt fordítottak a csöppségek felkészítésére.

A Tinódi Ház nagytermének színpadára lépve gálaműsor adtak a 85 éve alapított őcsényi Bogár István Hagyományőrző Egyesület tagjai, akik közül többen büszke tulajdonosai a legjobb hazai néptáncosok elismerésére szolgáló Fülöp Ferenc-díjnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.