Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Június 25. 10:37, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Neves pincészetek borai és gasztronómiai újdonságok a Rozé Fesztiválon

Neves pincészetek borai és gasztronómiai újdonságok a Rozé Fesztiválon

Mintegy harminc neves pincészet boraival, gasztronómiai újdonságaival, koncertekkel és különleges jelmezes futóversennyel várják a hetedik Rozé Fesztivál vendégeit július 14-15-én Villányban.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint latin fiestával tarkított karneváli hangulat fogadja majd a borvidék központjába látogatókat.

Július 15-én délután tartják meg a Rozémaraton elnevezésű jelmezes futóversenyt, amelyen a rózsaszínbe öltözött futók - zenés felvonulás kíséretében - három kilométeres távon mérhetik össze teljesítményüket.

A női és férfi kategóriában induló futóknak rozéfröccs, a gyerekeknek málnaszörp frissítőket is biztosítanak a verseny alatt. A zsűri nemcsak a gyorsaságot, hanem a jelmezek kreativitását is értékeli.

A leggyorsabb és a legkreatívabb indulók helyi rozéborokat, valamint villányi és balatonföldvári vendégéjszakákat is nyerhetnek. A díjak átadása után a futók és a közönség is részese lehet a "villányi szódaháborúnak".

Az MTI-vel közölték, hogy az idei Rozémaratonon ezer feletti indulóra számítanak.

Kitértek arra is, hogy július 15-én a családi programok sokasága mellett 10 órától Szársomlyó-hegyre várják a szervezők az érdeklődőket egy különleges borbarangolásra.

A közönség szórakoztatásáról pénteken a pécsi Pixelplants, a The Biebers és a Intermezzo Latin Club nevű formáció, szombaton pedig mások mellett az Anna and the Barbies és Dallos Bogi gondoskodik.

Címkék: bor, fesztivál, rose, villány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.