Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2014. Szeptember 02. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

Nyári napközis tábor Kaposszekcsőn

Nyári napközis tábor Kaposszekcsőn

Már nyolcadik alkalommal rendezték meg augusztus első két hetében a kaposszekcsői Közösségi Házban a nyári napközis tábort.

Az ebédről az Evangélikus Diakóniai Otthon konyhája gondoskodott nagyszerű minőségben.

A tábor I. turnusába 28 fő 1-2. osztályos tanuló jelentkezett. Négy középiskolás önkéntes munkát végzett a hét során.

Hétfő:
A nyugdíjasklub tagjaival (5 fő) délelőtt ablakdíszt készítettek a gyerekek. A lányok pillangósat, a fiúk autósat. A legtöbb gyerek ügyesen, lelkesen dolgozott.
Délután zsetonszerző játék keretében próbálhatták ki ügyességüket.

Kedd:
Délelőtt a Dombóvári Fűtőházhoz látogattak el. A gyerekek megbarátkozhattak közelebbről is a mozdonyokkal (alábújtak, keresztülmentek rajta), kipróbálhatták a mozdonyfordítót, sőt aki akart (szigorú felügyelettel) beülhetett egy mozdony vezető fülkéjébe. Délután a játszótéren és a Közösségi Házban mindenki szabadon játszhatott. Sor került a csocsóra, jégkorongra, kirakókra is. De aki akart rajzolhatott vagy színezhetett is.

Szerda:
Délelőtt Majláth Károlyné óvónő irányításával kétféle homokképet készíthettek a gyerekek. Nagyon tetszett mindenkinek az új technika! Az alkotás folyamatát néhol mozgásos játékokkal tette változatossá Mónika néni.
Délután Márfai Attiláné irányításával népi játékokat tanulhattak a gyerekek, hogy egy kicsit más mozgáskultúrával is foglalatoskodjanak. Igaz, első osztályban tananyag a népi játék, de néha nem árt feleleveníteni az ott tanultakat.

Csütörtök:
Délelőtt Patakiné Böjtös Erzsébet tanítóval sport és kézműves foglalkozás szerepelt a programban. A nekieredő majd elálló eső megtréfálta a táborozókat. De jelesen – egy kicsit kint, egy kicsit bent, majd újra kint- megoldódtak a problémák és nagyon szép állatok készültek WC papír gurigából. Néhány kisgyerek egy fél állatkertre valót is összehozott. A sportfeladatoknak is nagy sikere volt.
Délután az eredeti programban kirándulás szerepelt a Sarádi tóhoz. Az esős időjárás miatt a sáros úton lehetetlen volt biztonságosan kijutni, ezért Dombóvárra mentek el a Bujáki cukrászda melletti két játszótérre.

Péntek:
A tábor zárásaként egész napos programként a Mecsextrémbe kirándultak. Először az udvari játékokon (csúszdák, mászókák, trambulinok, gokartok stb) szórakozott mindenki, majd a belső „dühöngő-be” mentek. Ebédet a Tepsifüles büfében kaptak. Ebéd után az erdei akadálypálya következett. A kicsik teljes biztonságban voltak a védőfelszerelésben. Ha valaki betartja a szabályokat, nem történhet baj! Nagyszerű volt látni egyes gyerekek arcán a bátorságot, de néhol a félelmet is. De senki sem adta fel, és a végén talán boldogabb volt az, aki bizonytalanul indult el, mint aki magabiztosan tette meg a távot.

A második hétre 27 fő 3-4 osztályos kisdiák jelentkezett.

Hétfő:
A nyugdíjasklub tagjaival ugyan azt a programot bonyolították, mint az előző héten. Itt is pillangós és autós ajtódíszek készültek. Délután a zsetonszerző játéknak mindenki örült, a gyerekek számára ez a program nem volt ismeretlen, mert van olyan, aki már 4. éve táborozik.

Kedd:
Délelőtt Tillmann Ildikóval és Horváth Katalinnal egy úgynevezett „Biztibuszos” játékra került sor. A játék lényege a biztonságos életre nevelés gyerekeknek szóló módon. Meglepő volt, hogy a szituációs játék során mennyire fegyelmezettek és szabálykövetőek voltak a gyerekek.
Délután most szabad játékra került sor, hiszen a kötöttségek nélküli, önszerveződő helyzetekre is szükség van. A játszótéri és a benti játékok elég mozgásteret adtak az energiák hasznosítására.

Szerda:
Délelőtt a dombóvári Vasúti Fűtőházhoz látogattunk el ismét, ahol a gyerekek átélhették ugyan azokat az élményeket, amiket a kicsik. Most is, mit előző héten Tóth Péter várta a táborozókat (ő szervezte és engedélyeztette a látogatást) és mutatta be a látnivalókat.
Délután a Sarádi tóhoz tettek kirándulást. Ismerkedtek a tó élővilágával, illetve felelevenítették az iskolában tanultakat. Könyvből kikereshették az éppen látott növény vagy állat pontos nevét, távcsővel közelebb jött hozzájuk még a túlsó part is.
Sokan most jártak itt először.

Csütörtök:
Délelőtt Márfai Attiláné és néhány régebbi táncos táncházat rendezett a táborozóknak. Új, egyszerű lépéses táncokat tanultak a gyerekek. A délelőtt végét egy vetélkedő zárta.
Délután Zrínyiné Gulyás Gyöngyi tanító irányításával kongré anyagra kerültek keresztszemes vagy száröltéses hímzések. Gyümölcsöket, virágokat, autókat választhattak a gyerekek, melyeket aztán saját maguk varrtak ki.

Péntek:
Ezen a napon ismét a Mecsextrémbe mentek. Az előző napi esős időjárás miatt sokkal kevesebb látogatója volt a parknak, mint előző héten, így a gyerekek is sokkal többet játszhattak. Délután fél 5 tájban értek haza.
A tábor minden kaposszekcsői tanulónak ingyenes volt, a költségeket Kaposszekcső Község Önkormányzata vállalta. A vidéken élőknek is csak önköltséget kellett fizetni, mert minden segítő társadalmi munkában vállalta a gyerekekkel való foglalkozást
Ezúton szeretnék köszönetet mondani a Községi Önkormányzatnak az anyagi támogatásért, a segítő felnőtteknek pedig az önkéntes munkáért!

Címkék: napközis tábor

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!