Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Június 02. 08:31, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Nyílt napot tartottak az ország tűzoltólaktanyáiban

Nyílt napot tartottak az ország tűzoltólaktanyáiban

Tolna megyében nyolc helyszínen várták az érdeklődő kicsiket és családjaikat délelőtt tíz órától délután négyig.

Minden gyermek álma, hogy felnőttként tűzoltó lesz. A katasztrófavédelem a nemzetközi gyermeknap alkalmából ezt az álmot igyekezett valóra váltani azzal, hogy május 31-én nyílt napot tartott az ország tűzoltólaktanyáiban.

Tolna megyében nyolc helyszínen várták az érdeklődő kicsiket és családjaikat délelőtt tíz órától délután négyig.

A nap folyamán több alkalommal lehettek részesei próbariasztásnak a laktanyába látogatók, így azt is láthatták, hogy hogyan csúsznak le a tűzoltók a szertárba vezető csövön és öltöznek fel beavatkozó ruhába másodpercek alatt, hogy a jelzést követő százhúsz másodpercen belül el tudjanak indulni a bajba jutottak megsegítésére. Ezen kívül a gyerekek és szüleik a tűzoltóautók at és azok speciális felszereléseit is megtekinthették, és testközelből is megnézhették a gyakran emlegetett feszítő-vágó eszközöket, védőruhákat, légzőkészülékeket, és még a tűzoltást is kipróbálhatták a puttonyfecskendőkkel.

A vezetett laktanyalátogatásokon szülők és gyerekek egyaránt nagy érdeklődéssel vettek részt.

A Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon Velencei István nyugállományú tűzoltó ezredes, volt tűzoltóparancsnok és Schneiderné Erzsike, a kirendeltség szintén nyugállományú munkatársa "Bezzeg a mi időnkben" című érdekfeszítő előadását az idén is rengetegen követték érdeklődő figyelemmel.

A legtöbb érdeklődőt az idei évben a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vonzotta, ahol egész nap több százan voltak kíváncsiak a tűzoltók felszereléseire.

Tolna megyében a nyitott laktanya program mellett a paksi és szekszárdi városi gyermeknapon is találkozhattak a gyermekek a tűzoltókkal.

Szekszárdon a GYermekjóléti Központ gyermekjóléti nappot szervezett szombaton, ahol a szekszárdi hivatásos tűzoltókkal, illetve a katasztrófavédelmi mobil laborral ismerkedhettek meg közelebbről a program résztvevői.

A tűzoltóságok természetesen az év bármely napján sok szeretettel várják az érdeklődő gyermekeket és családjaikat előre egyeztetett időpontokban.

Címkék: tűzoltóság

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.