Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Május 16. 07:34, szerda | Belföld
Forrás: mti

Nyolc évet is kaphat a tejtermékek szennyezésével fenyegetőző ismeretlen

Nyolc évet is kaphat a tejtermékek szennyezésével fenyegetőző ismeretlen

Kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható a zsarolás minősített esete

- mondta Kamarás Péter ügyvéd, jogi szakértő kedden az M1 aktuális csatornán azzal kapcsolatban, hogy valaki tejtermékek szennyezésével fenyegetett meg több üzletláncot.

Kamarás Pétert arról kérdezték, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szombaton közölte, vizsgálatot indított szennyezett tejtermékek miatt, mert egyes üzletláncok bizonyos UHT termékeit szándékosan szennyezhette valaki. Helik Ferenc, a hivatal kiemelt ügyek igazgatóságának vezetője kedden az M1-en azt mondta: a Nébihnek egyelőre nincs információja arról, hogy valóban szennyezett lenne a tej bizonyos üzletláncokban, sem arról, hogy bárki megbetegedett volna.

A jogi szakértő ismertette: ez a zsarolás minősített esete, mert élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetésről van szó, amelynek büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés. Hozzáfűzte: a zsarolás a jogtalan anyagi haszonszerzés miatt történik, ha valaki erőszakkal vagy fenyegetéssel kényszerít mást arra, hogy valamit tegyen, ne tegyen, eltűrjön.

Jelezte: az ügyben több felperes is lehet, a sértettek, ha tényleg történik ilyen szennyezés, és valaki fogyaszt az adott termékből, valamint az áruházláncok, amelyeknek a hitelét is ronthatja az eset.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a szennyezett tejtermékek ügyében zsarolás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen, az ügy felderítéséért nyomozócsoportot hozott létre a rendőrség - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn az MTI kérdésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.