Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Július 11. 07:18, kedd | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Óriási erdőtüzek pusztítanak az Egyesült Államokban és Kanadában

Óriási erdőtüzek pusztítanak az Egyesült Államokban és Kanadában

Óriási erdőtüzek pusztítanak az Egyesült Államok délnyugati partvidékén és Kanadában, miközben Coloradóban és Nevadában sikerült megfékezni a bozóttüzeket, Kaliforniában újabb területek állnak lángokban.

Kaliforniában a negyedik napja pusztító tüzek már több mint tizenegyezer hektárt tettek tönkre, s több mint tízezer embert kellett kimenekíteni.

Hétfőig az erdőtüzeknek csupán 15 százalékát sikerült eloltani. A kaliforniai kormányzói hivatalhoz tartozó tűzvédelmi hatóság jelentése szerint a nagy hőség és a szélsőségesen száraz talaj miatt még várhatón négy-öt napig nem sikerül úrrá lenni a helyzeten.

Kaliforniában sok helyütt 43-45 Celsius fokot mérnek, s bár a tavaszi nagy esőzések után Jerry Brown kormányzó áprilisban bejelentette, hogy az öt évig tartó száraz időszaknak hivatalosan vége, a vízkorlátozásra vonatkozó intézkedéseket nem vonta vissza.

Az Egyesült Államok északi határának másik oldalán, Kanadában, elsősorban Brit-Kolumbiában, aggasztó a helyzet. Egyidejűleg 230 helyen égnek az erdők és a házak, s több mint tízezer embert kellett evakuálni. A kanadai hatóságok - a hőség és a szárazság miatt - szintén nem számítanak arra, hogy hamar sikerül úrrá lenni a katasztrofális helyzeten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.