Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. December 07. 15:02, péntek | Helyi
Forrás: Dombó Média

Országos versenyt nyert a dombóvári trombitás

Országos versenyt nyert a dombóvári trombitás

Az Oktatási Hivatal a művészeti szakgimnáziumok tanulói számára hirdette meg a XIII. Országos Trombitaversenyt, melyen egy dombóvári diák is részt vett.

A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnáziumában november 30-án és december 1-jén lebonyolított megmérettetésen Sallai Domokos Barna a második korcsoportosok mezőnyében 13 társával vetélkedett.
A fiatalember az elődöntőben Ennio Porrino és Georg Philipp Telemann egy-egy művét szólaltatta meg hangszerén. A fővárosi Weiner Leó Katolikus Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Zeneművészeti Szakgimnázium 11. évfolyamos diákja remek produkciójával bekerült a fináléba, ahol Tomaso Albinoni és Vladimir Peskin darabjait adta elő.
A zsűri Sallai Domokos Barna magas színvonalú műsorát az első hellyel jutalmazta. A zenei tanulmányait a dombóvári Kiszler Andrásnál elkezdő és jelenleg dr. Kis András által felkészített trombitásnövendék a muzsika iránti elhivatottságának, alázatának, szorgalmának, valamint tehetségének köszönheti a kiemelkedő eredményt.

Címkék: trombitaverseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.