Városlista
2019. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Április 21. 06:55, szombat | Helyi
Forrás: Nagyné Ujhelyi Mónika/Városi Könyvtár

A költészet napját ünnepelte a Könyvbirodalom

A költészet napját ünnepelte a Könyvbirodalom

A jeles napok megünneplésén keresztül a gyerekek kultúrakedvelő, irodalmat értő felnőttekké nevelése volt a Városi Könyvtár célja a Költészet Nap gyerekszemmel című április 17-i rendezvényével.

Janikovszky Éva: Kire ütött ez a gyerek? című művét a könyvtárban működő olvasóklub, a Könyvbirodalom tagjai - Árvai Jozefina, Fábián Daniella, Hajcsár Angelika, Kőszegi Gergő, Kőszegi Szabolcs, Labró Anasztázia, Labró Katalin, Németh Margaréta, Németh Péter, Sallai Barna, Schittler Dani, Somogyi Krisztián, Somogyi László, Vitéz Csaba - adták elő.

A Könyvbirodalomban fontosnak tartjuk az egyéni tehetség kibontakozását, az egyre jobban összekovácsolódó közösség formáló erejét. A gyerekek lelkesedésének, kitartó munkájának köszönhetően született meg a Kire ütött ez a gyerek? Egy kicsit úgy, ahogy Janikovszky Éva megírta, egy kicsit másként, ahogyan a Könyvbirodalom tagjai megálmodták, majd életre keltették.

Nagyné Ujhelyi Mónika gyermekkönyvtáros

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 20. 08:47, hétfő | Helyi

Kerékpáros Iskola Kupa megyei döntő

Április 11-én Tamásiban rendezték meg a Kerékpáros Iskola Kupa megyei fordulóját.

2019. Május 19. 08:00, vasárnap | Helyi

Jól szerepeltek a DOVASE atlétái

A győri Olimpiai Parkban bonyolították le május 11-én és 12-én a 2019. évi Csapatbajnokság nyugati-csoportjának elődöntőjét, melyen a dombóvári fiatalok a Pécsi SN Zrt. versenyzőivel közös együttesben indultak.

2019. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Ingyenes wifi-pont kialakításához nyert pénzt Dombóvár

Magyarországon 63 település - köztük Dombóvár - nyerte el az egyenként 15.000 euró értékű utalványt, melyet azután válthatnak majd be, hogy a vezeték nélküli internet-kapcsolati pontok kiépítésre kerültek.

2019. Május 17. 14:54, péntek | Helyi

Művészek és Széles Lajos is a helyi értékek között

A 2015 januárja óta működő Dombóvári Értéktár Bizottság május 15-én a Városházán tartotta idei második ülését,