Városlista
2017. november 25, szombat - Katalin

Hírek

2012. Április 21. 06:55, szombat | Helyi
Forrás: Nagyné Ujhelyi Mónika/Városi Könyvtár

A költészet napját ünnepelte a Könyvbirodalom

A költészet napját ünnepelte a Könyvbirodalom

A jeles napok megünneplésén keresztül a gyerekek kultúrakedvelő, irodalmat értő felnőttekké nevelése volt a Városi Könyvtár célja a Költészet Nap gyerekszemmel című április 17-i rendezvényével.

Janikovszky Éva: Kire ütött ez a gyerek? című művét a könyvtárban működő olvasóklub, a Könyvbirodalom tagjai - Árvai Jozefina, Fábián Daniella, Hajcsár Angelika, Kőszegi Gergő, Kőszegi Szabolcs, Labró Anasztázia, Labró Katalin, Németh Margaréta, Németh Péter, Sallai Barna, Schittler Dani, Somogyi Krisztián, Somogyi László, Vitéz Csaba - adták elő.

A Könyvbirodalomban fontosnak tartjuk az egyéni tehetség kibontakozását, az egyre jobban összekovácsolódó közösség formáló erejét. A gyerekek lelkesedésének, kitartó munkájának köszönhetően született meg a Kire ütött ez a gyerek? Egy kicsit úgy, ahogy Janikovszky Éva megírta, egy kicsit másként, ahogyan a Könyvbirodalom tagjai megálmodták, majd életre keltették.

Nagyné Ujhelyi Mónika gyermekkönyvtáros

Ezek érdekelhetnek még

2017. November 24. 13:13, péntek | Helyi

Formaingeket kapott a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar

Az együttes karmestere, Kiszler András november 9-én a Városházán vette át Szabó Loránd polgármestertől az önkormányzat támogatásával megvásárolt formaingeket.

2017. November 24. 13:09, péntek | Helyi

Kéményellenőrzések: a polgárok együttműködőek

A sormunka jövőre már csak a társasházak és a lakószövetkezeti ingatlanok esetében történik ütemterv szerint.

2017. November 24. 11:00, péntek | Helyi

Városi Márton-nap a Tinódi Házban

November 14-én ünnepelte a város a Márton-napot. Ebből az alkalomból adtak színvonalas műsort a Dombóvári Belvárosi Általános Iskola nemzetiségi tagozatos kisdiákjai.

2017. November 24. 10:18, péntek | Helyi

Felborult egy autó Gunarasnál

Lezárták a Döbrököz felé tartó útszakaszt.