Városlista
2018. augusztus 18, szombat - Ilona

Hírek

2012. Április 21. 06:55, szombat | Helyi
Forrás: Nagyné Ujhelyi Mónika/Városi Könyvtár

A költészet napját ünnepelte a Könyvbirodalom

A költészet napját ünnepelte a Könyvbirodalom

A jeles napok megünneplésén keresztül a gyerekek kultúrakedvelő, irodalmat értő felnőttekké nevelése volt a Városi Könyvtár célja a Költészet Nap gyerekszemmel című április 17-i rendezvényével.

Janikovszky Éva: Kire ütött ez a gyerek? című művét a könyvtárban működő olvasóklub, a Könyvbirodalom tagjai - Árvai Jozefina, Fábián Daniella, Hajcsár Angelika, Kőszegi Gergő, Kőszegi Szabolcs, Labró Anasztázia, Labró Katalin, Németh Margaréta, Németh Péter, Sallai Barna, Schittler Dani, Somogyi Krisztián, Somogyi László, Vitéz Csaba - adták elő.

A Könyvbirodalomban fontosnak tartjuk az egyéni tehetség kibontakozását, az egyre jobban összekovácsolódó közösség formáló erejét. A gyerekek lelkesedésének, kitartó munkájának köszönhetően született meg a Kire ütött ez a gyerek? Egy kicsit úgy, ahogy Janikovszky Éva megírta, egy kicsit másként, ahogyan a Könyvbirodalom tagjai megálmodták, majd életre keltették.

Nagyné Ujhelyi Mónika gyermekkönyvtáros

Ezek érdekelhetnek még

2018. Augusztus 17. 08:58, péntek | Helyi

Fokozott rendőri ellenőrzés Tolna megye útjain az ünnepi hosszú hétvégén

A megengedett sebességnél gyorsabban közlekedőkre, valamint az ittas járművezetőkre fókuszálnak a rendőrök.

2018. Augusztus 16. 10:54, csütörtök | Helyi

Testvére nevében kötött szerződést

A Dombóvári Rendőrkapitányság eljárást folytatott hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy csibráki lakos ellen.

2018. Augusztus 15. 10:12, szerda | Helyi

Hátrányos helyzetű családok kirándulhattak Balatonra

A Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat és az Új Kezdet Roma Egyesület közös invitálását 63 helybeli fogadta el az augusztus 11-i egy napos Balatonfenyves-alsói kirándulásra.

2018. Augusztus 14. 09:24, kedd | Helyi

Győzelemmel zárta búcsúversenyét Czukor Zoltán

Bár a tervezett korosztályos világcsúcstól elmaradt, hősies küzdelemben utasította maga mögé ellenfeleit az 55 éves Czukor Zoltán a pályafutását lezáró 100 kilométeres búcsúversenyen.