Városlista
2018. december 14, péntek - Szilárda

Hírek

2012. Április 21. 06:55, szombat | Helyi
Forrás: Nagyné Ujhelyi Mónika/Városi Könyvtár

A költészet napját ünnepelte a Könyvbirodalom

A költészet napját ünnepelte a Könyvbirodalom

A jeles napok megünneplésén keresztül a gyerekek kultúrakedvelő, irodalmat értő felnőttekké nevelése volt a Városi Könyvtár célja a Költészet Nap gyerekszemmel című április 17-i rendezvényével.

Janikovszky Éva: Kire ütött ez a gyerek? című művét a könyvtárban működő olvasóklub, a Könyvbirodalom tagjai - Árvai Jozefina, Fábián Daniella, Hajcsár Angelika, Kőszegi Gergő, Kőszegi Szabolcs, Labró Anasztázia, Labró Katalin, Németh Margaréta, Németh Péter, Sallai Barna, Schittler Dani, Somogyi Krisztián, Somogyi László, Vitéz Csaba - adták elő.

A Könyvbirodalomban fontosnak tartjuk az egyéni tehetség kibontakozását, az egyre jobban összekovácsolódó közösség formáló erejét. A gyerekek lelkesedésének, kitartó munkájának köszönhetően született meg a Kire ütött ez a gyerek? Egy kicsit úgy, ahogy Janikovszky Éva megírta, egy kicsit másként, ahogyan a Könyvbirodalom tagjai megálmodták, majd életre keltették.

Nagyné Ujhelyi Mónika gyermekkönyvtáros

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 14. 11:08, péntek | Helyi

Kultúrájukból adtak ízelítőt a nemzetiségek

Ismét közösen rendezték meg az Apáczai Csere János Szakgimnázium és Szakközépiskola dísztermében a nemzetiségi önkormányzatok és civil szervezetek Adventi Gálaműsorukat a Kisebbségek Napja alkalmából.

2018. December 13. 18:27, csütörtök | Helyi

A „Szucsáva” Dalkör a fináléban is színpadra léphet

A Hontravel Kft. által hagyományőrző csoportok és szólisták számára nyolcadszor meghirdetett „Népek tánca-népek zenéje” című verseny középdöntőjét Hódmezőváráshelyen rendezték meg, ahol dombóvári fellépők is voltak.

2018. December 13. 12:00, csütörtök | Helyi

Díjakat kaptak a Dombóvári Judo Klub sportolói

A Tolna Megyei Diáksport Tanács a 2017/2018-évi országos diákolimpiákon 1-3. helyezést elért sportolók nagyszerű teljesítményét ünnepélyes keretek között ismerte el 2018. december 11-én a Garay János Gimnázium Dísztermében.

2018. December 13. 08:15, csütörtök | Helyi

„Tanár úr kérem” bemutató Dombóváron

A Szekszárdi Szakképzési Centrum Esterházy Miklós Szakképző Iskolájának és a Szent Orsolya Iskolaközpontnak az összefogásával állították színpadra Karinthy Frigyes karcolatfüzérét,