Városlista
2019. február 19, kedd - Zsuzsanna

Hírek

2012. Június 14. 11:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Bán Emma/VKD

Könyvek Éjszakája először a Városi Könyvtárban

Könyvek Éjszakája először a Városi Könyvtárban

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete ebben az évben június 7-11. között - 1929 óta már 83. alkalommal - hirdette meg az Ünnepi Könyvhetet és a Gyermekkönyvnapokat.

Idén először Dombóvár is csatlakozott az országos rendezvénysorozathoz, amelynek a Városi Könyvtár adott otthont Könyvek Éjszakája címmel. Június 8-án 15 órai kezdettel a Fekete István és én rajzpályázat eredményhirdetésével kezdődött a program. A tizenhatodik alkalommal meghirdetett versenyre idén tizenegy iskolából összesen 163 rajz került a négytagú zsűri elé. Ezúttal negyven diákot jutalmazott a Fekete István Kulturális Egyesület, pályamunkáik június végéig tekinthetők meg a könyvtárban. Az eredményhirdetést követően került sor a Fekete István Kulturális Egyesület éves közgyűlésére, amelyen bemutatták az egyesület idei évkönyvét.

Tizenhét órától a könyvtárba érkező kisgyermekes családok Töreky Zsuzsi zenepedagógus nagy sikerű „Kerekítő” mondókás programján (második képünkön) vehettek részt. A foglalkozás egyszerre fejleszti a gyerekek hallását, ritmusérzékét, szókincsét, memóriáját és anyanyelvi képességeit, sőt érzelmi életükre is nagy hatást gyakorol.

Tizennyolc órakor került sor a Dombóvári Kincsestár felavatására. Ide egy öttagú kuratórium döntése alapján olyan tárgyak, személyek, csoportok és események kerülhetnek be, amelyek közös jellemzője, hogy meghatározó hatással vannak napjaink Dombóvárára.

Ön mit olvas mostanában? - tette fel a kérdést Markovits Magdolna nyugdíjas pedagógus a Könyvek Éjszakája záró programjaként a Városi Könyvtár által meghívott olyan jeles vendégeknek, akik az elmúlt években kiemelkedő munkájukért, vagy egyéb teljesítményükért elismerésben, kitüntetésben részesültek. A kötetlen beszélgetésen Mészárosné Fodor Klára nyugalmazott pedagógus, Dombóvár díszpolgára; Fricker Andrea, a kaposszekcsői Evangélikus Diakóniai Otthon vezetője, az év diakónusa (Tessedik Sámuel díj); Till Nikolett, a Megyei Népdaléneklési Verseny első helyezettje; dr. Stróbl János őrnagy, bűnügyi osztályvezető, az Év megyei rendőre cím kitüntetettje, valamint a berlini Lépcsőfutó Világkupán sikeresen szereplő Zombori László tűzoltó őrmester osztotta meg legfrissebb olvasmányélményét az est hallgatóságával.

Két további helyszín, az Ady és a Kölcsey Könyvesbolt is csatlakozott a kezdeményezéshez: akciós könyvekkel várták az érdeklődőket.

További fotók a Városi Könyvtár facebook-oldalán.

(Bán Emma)

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 19. 14:30, kedd | Helyi

Egy hét alatt öt vagyon elleni bűncselekmény Dombóváron

Rablás bűntett és más bűncselekmények elkövetése miatt vettek őrizetbe egy 42 éves sárbogárdi férfit.

2019. Február 19. 09:17, kedd | Helyi

Nemes ügy mellé álltunk: „Öltözz pirosba, és mutasd ki a szereteted!”

A Dombóvári Belvárosi Általános Iskola részt vett a IX. „Te is Öltözz pirosba!” napon.

2019. Február 18. 11:01, hétfő | Helyi

Jól sikerült a főpróba a dombóvári focistáknak

Február 15-én Székesfehérváron vívta utolsó felkészülési mérkőzését a Tolna megyei I. osztályú férfi labdarúgó bajnokság tavaszi szezonjának megkezdése előtt a Dombóvári FC gárdája.

2019. Február 16. 17:38, szombat | Helyi

Pakson győztek a dombóvári kosarasok

A regionális U18-as fiú bajnokság 11. fordulójában február 13-án a Paksi ASE együttesénél vendégeskedett a Dombóvári KKE csapata.