Városlista
2018. április 26, csütörtök - Ervin

Hírek

2012. Június 14. 11:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Bán Emma/VKD

Könyvek Éjszakája először a Városi Könyvtárban

Könyvek Éjszakája először a Városi Könyvtárban

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete ebben az évben június 7-11. között - 1929 óta már 83. alkalommal - hirdette meg az Ünnepi Könyvhetet és a Gyermekkönyvnapokat.

Idén először Dombóvár is csatlakozott az országos rendezvénysorozathoz, amelynek a Városi Könyvtár adott otthont Könyvek Éjszakája címmel. Június 8-án 15 órai kezdettel a Fekete István és én rajzpályázat eredményhirdetésével kezdődött a program. A tizenhatodik alkalommal meghirdetett versenyre idén tizenegy iskolából összesen 163 rajz került a négytagú zsűri elé. Ezúttal negyven diákot jutalmazott a Fekete István Kulturális Egyesület, pályamunkáik június végéig tekinthetők meg a könyvtárban. Az eredményhirdetést követően került sor a Fekete István Kulturális Egyesület éves közgyűlésére, amelyen bemutatták az egyesület idei évkönyvét.

Tizenhét órától a könyvtárba érkező kisgyermekes családok Töreky Zsuzsi zenepedagógus nagy sikerű „Kerekítő” mondókás programján (második képünkön) vehettek részt. A foglalkozás egyszerre fejleszti a gyerekek hallását, ritmusérzékét, szókincsét, memóriáját és anyanyelvi képességeit, sőt érzelmi életükre is nagy hatást gyakorol.

Tizennyolc órakor került sor a Dombóvári Kincsestár felavatására. Ide egy öttagú kuratórium döntése alapján olyan tárgyak, személyek, csoportok és események kerülhetnek be, amelyek közös jellemzője, hogy meghatározó hatással vannak napjaink Dombóvárára.

Ön mit olvas mostanában? - tette fel a kérdést Markovits Magdolna nyugdíjas pedagógus a Könyvek Éjszakája záró programjaként a Városi Könyvtár által meghívott olyan jeles vendégeknek, akik az elmúlt években kiemelkedő munkájukért, vagy egyéb teljesítményükért elismerésben, kitüntetésben részesültek. A kötetlen beszélgetésen Mészárosné Fodor Klára nyugalmazott pedagógus, Dombóvár díszpolgára; Fricker Andrea, a kaposszekcsői Evangélikus Diakóniai Otthon vezetője, az év diakónusa (Tessedik Sámuel díj); Till Nikolett, a Megyei Népdaléneklési Verseny első helyezettje; dr. Stróbl János őrnagy, bűnügyi osztályvezető, az Év megyei rendőre cím kitüntetettje, valamint a berlini Lépcsőfutó Világkupán sikeresen szereplő Zombori László tűzoltó őrmester osztotta meg legfrissebb olvasmányélményét az est hallgatóságával.

Két további helyszín, az Ady és a Kölcsey Könyvesbolt is csatlakozott a kezdeményezéshez: akciós könyvekkel várták az érdeklődőket.

További fotók a Városi Könyvtár facebook-oldalán.

(Bán Emma)

Ezek érdekelhetnek még

2018. Április 25. 13:17, szerda | Helyi

Népi Gyermekjáték és Néptánc Fesztivál

Április 20-án a Százszorszép Óvoda a Népi Gyermekjáték és Néptánc Fesztiválját immár 14. alkalommal rendezte meg a Tinódi Házban.

2018. Április 24. 14:00, kedd | Helyi

Csontos Maja III. helyezett lett az országos rajzpályázaton

Az Oktatási Hivatal „Mitől jó az ember?” című országos rajzpályázatot hirdetett. A zsűrinek 1100 pályaművet kellett értékelnie, s ezek közül kiválasztania a legjobbakat.

2018. Április 24. 10:00, kedd | Helyi

Megújul a gunarasi utak és járdák egy része

A közelgő nyári turisztikai szezon kezdetére szeretné a dombóvári önkormányzat a gunarasi járdák és utak egy részét felújíttatni.

2018. Április 24. 08:00, kedd | Helyi

Az IFRS szolgáltatások

A Nemzetközi Beszámolókészítési Szabványok mára már nem csak a nagy multinacionális vállalatok és a tőzsdén jegyzett vállalatok számára ajánlott...