Városlista
2018. szeptember 21, péntek - Máté

Hírek

2012. Június 14. 11:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Bán Emma/VKD

Könyvek Éjszakája először a Városi Könyvtárban

Könyvek Éjszakája először a Városi Könyvtárban

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete ebben az évben június 7-11. között - 1929 óta már 83. alkalommal - hirdette meg az Ünnepi Könyvhetet és a Gyermekkönyvnapokat.

Idén először Dombóvár is csatlakozott az országos rendezvénysorozathoz, amelynek a Városi Könyvtár adott otthont Könyvek Éjszakája címmel. Június 8-án 15 órai kezdettel a Fekete István és én rajzpályázat eredményhirdetésével kezdődött a program. A tizenhatodik alkalommal meghirdetett versenyre idén tizenegy iskolából összesen 163 rajz került a négytagú zsűri elé. Ezúttal negyven diákot jutalmazott a Fekete István Kulturális Egyesület, pályamunkáik június végéig tekinthetők meg a könyvtárban. Az eredményhirdetést követően került sor a Fekete István Kulturális Egyesület éves közgyűlésére, amelyen bemutatták az egyesület idei évkönyvét.

Tizenhét órától a könyvtárba érkező kisgyermekes családok Töreky Zsuzsi zenepedagógus nagy sikerű „Kerekítő” mondókás programján (második képünkön) vehettek részt. A foglalkozás egyszerre fejleszti a gyerekek hallását, ritmusérzékét, szókincsét, memóriáját és anyanyelvi képességeit, sőt érzelmi életükre is nagy hatást gyakorol.

Tizennyolc órakor került sor a Dombóvári Kincsestár felavatására. Ide egy öttagú kuratórium döntése alapján olyan tárgyak, személyek, csoportok és események kerülhetnek be, amelyek közös jellemzője, hogy meghatározó hatással vannak napjaink Dombóvárára.

Ön mit olvas mostanában? - tette fel a kérdést Markovits Magdolna nyugdíjas pedagógus a Könyvek Éjszakája záró programjaként a Városi Könyvtár által meghívott olyan jeles vendégeknek, akik az elmúlt években kiemelkedő munkájukért, vagy egyéb teljesítményükért elismerésben, kitüntetésben részesültek. A kötetlen beszélgetésen Mészárosné Fodor Klára nyugalmazott pedagógus, Dombóvár díszpolgára; Fricker Andrea, a kaposszekcsői Evangélikus Diakóniai Otthon vezetője, az év diakónusa (Tessedik Sámuel díj); Till Nikolett, a Megyei Népdaléneklési Verseny első helyezettje; dr. Stróbl János őrnagy, bűnügyi osztályvezető, az Év megyei rendőre cím kitüntetettje, valamint a berlini Lépcsőfutó Világkupán sikeresen szereplő Zombori László tűzoltó őrmester osztotta meg legfrissebb olvasmányélményét az est hallgatóságával.

Két további helyszín, az Ady és a Kölcsey Könyvesbolt is csatlakozott a kezdeményezéshez: akciós könyvekkel várták az érdeklődőket.

További fotók a Városi Könyvtár facebook-oldalán.

(Bán Emma)

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 21. 05:00, péntek | Helyi

Ingyenes jogi tanácsadás

Ingyenes jogi tanácsadás a munka világában, a JOGpontok projektek keretében Tamásiban.

2018. Szeptember 20. 15:47, csütörtök | Helyi

Verbőczi József-díjjal jutalmazták Tarr Imre edzői munkáját

Nemrégiben tartották Bonyhádon a Tolna Megyei Diáksport Tanács tisztújító közgyűlését, melyen a Dombóvári VASE egyik edzője magas rangú kitüntetést vehetett át.

2018. Szeptember 20. 08:54, csütörtök | Helyi

Felfüggesztett börtönt kapott egy dombóvári férfi illegális fegyvertartásért

Másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Kaposvári Járásbíróság egy dombóvári férfit, akinél szeptember elején négy, engedély nélkül tartott lőfegyvert és mintegy száz lőszert találtak

2018. Szeptember 19. 10:00, szerda | Helyi

Elhunyt Csonka Sándor festőművész

Csonka Sándor Art-, Cserhát-, Nívó- és Millennium-díjas festőművész, a dombóvári Fekete István Kulturális Egyesület alapító tagja, támogatója 82 éves korában elhunyt.