Városlista
ma: 25 °C holnap: 29 °C
2016. május 1, vasárnap - Fülöp

Hírek

2012. Január 02. 21:15, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Megválasztották a dombóvári kórház új igazgatóját

Megválasztották a dombóvári kórház új igazgatóját

Új igazgatót választott a városi kórházat üzemeltető Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft. élére a dombóvári képviselő-testület hétfőn - közölte a Fidesz-frakció vezetője az MTI-vel.

Nagy Roland elmondta: a testület zárt ülésen, titkos szavazással Nagy Mihályt, a karcagi kórház főigazgatóját (képünkön - forrás: infokarcag.hu) bízta meg egy évre az intézmény vezetésével.

A kórház előző igazgatójának, Kerekes Lászlónak 2011. december 31-én járt le a megbízatása. A testület korábban kétszer napirendre tűzte az igazgatóválasztást, de Szabó Loránd független polgármester mindkét ülést berekesztette.

A többségi Fidesz-képviselőcsoport vezetője úgy fogalmazott: a polgármester "belátta, hogy törvénytelen állapotot tart fenn, ha tovább húzza a döntést". Nagy Roland szavai szerint a kórház sorsdöntő időszak előtt áll, ágyszámok, osztályok megtartásáról döntenek, és Nagy Mihálynak jobb érdekérvényesítő képessége lesz, mint Kerekes Lászlónak.

Szabó Loránd az MTI-vel az ülés után közölte: ő és a testület két MSZP-s tagja Kerekes Lászlóra szavazott. Mint mondta, a korábbi igazgató "országosan nagyobb szaktekintély" a most kinevezett vezetőnél, aki - közlése szerint - havonta 750 ezer forintért látja majd el a dombóvári feladatokat amellett, hogy a karcagi kórházat tovább igazgatja. "A helyi Fidesz ezzel elárulta Dombóvárt" - fogalmazott a polgármester.

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2016. Április 30. 07:37, szombat | Helyi

Kazinczy-jelvénnyel és könyvvel díjazták Bíró Dávidot

Április 21. és 23. között Balatonbogláron rendezték az Országos Kazinczy-verseny dunántúli döntőjét. A 7-8. évfolyamot Tolna megyéből Bíró Dávid, a Belvárosi Általános Iskola 7.b osztályos diákja képviselte.

2016. Április 29. 14:45, péntek | Helyi

Döbröközön falfirkáztak

2016. április 19-én festékszóró spray-vel több falfirkát is elhelyeztek döbrököz közterületén.

2016. Április 29. 08:56, péntek | Helyi

Gyermekszínjátszó találkozót tartottak Dombóváron

A találkozó megyei fordulóján 7 csoport mutatta be a 15-20 perces darabokat, melyet Nyári Arnold és Tóth Zoltán színész és drámapedagógusok minősítettek.

2016. Április 28. 15:18, csütörtök | Helyi

Újabb kaposszekcsői diáksikerek

A Kaposszekcsői Általános Iskola Honismereti Szakköréből 8 tanuló nevezett az Országos Honismereti Tanulmányi Versenyre 5. 6. 7. osztályos kategóriában országos és megyei szinten.