Városlista
ma: 12 °C holnap: 13 °C
2015. október 10, szombat - Gedeon

Hírek

2012. Január 02. 21:15, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Megválasztották a dombóvári kórház új igazgatóját

Megválasztották a dombóvári kórház új igazgatóját

Új igazgatót választott a városi kórházat üzemeltető Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft. élére a dombóvári képviselő-testület hétfőn - közölte a Fidesz-frakció vezetője az MTI-vel.

Nagy Roland elmondta: a testület zárt ülésen, titkos szavazással Nagy Mihályt, a karcagi kórház főigazgatóját (képünkön - forrás: infokarcag.hu) bízta meg egy évre az intézmény vezetésével.

A kórház előző igazgatójának, Kerekes Lászlónak 2011. december 31-én járt le a megbízatása. A testület korábban kétszer napirendre tűzte az igazgatóválasztást, de Szabó Loránd független polgármester mindkét ülést berekesztette.

A többségi Fidesz-képviselőcsoport vezetője úgy fogalmazott: a polgármester "belátta, hogy törvénytelen állapotot tart fenn, ha tovább húzza a döntést". Nagy Roland szavai szerint a kórház sorsdöntő időszak előtt áll, ágyszámok, osztályok megtartásáról döntenek, és Nagy Mihálynak jobb érdekérvényesítő képessége lesz, mint Kerekes Lászlónak.

Szabó Loránd az MTI-vel az ülés után közölte: ő és a testület két MSZP-s tagja Kerekes Lászlóra szavazott. Mint mondta, a korábbi igazgató "országosan nagyobb szaktekintély" a most kinevezett vezetőnél, aki - közlése szerint - havonta 750 ezer forintért látja majd el a dombóvári feladatokat amellett, hogy a karcagi kórházat tovább igazgatja. "A helyi Fidesz ezzel elárulta Dombóvárt" - fogalmazott a polgármester.

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2015. Október 09. 19:57, péntek | Helyi

A megye is egyfajta kilátó

Felavatták Lengyel-Annafürdőn a Sasfészek-kilátót, amelyhez lombkorona ösvény és erdei játszótér is épült.

2015. Október 08. 22:17, csütörtök | Helyi

Televízió gyulladt ki egy dombóvári lakásban

Szerdán késő este televízió gyulladt ki Dombóváron egy Dombó Pál utcai lakásban.

2015. Október 08. 14:03, csütörtök | Helyi

Kormányablakká alakul az okmányiroda Dombóváron

Dombóvár és környéke is bekapcsolódhat az új típusú közigazgatás vérkeringésébe, ugyanis 2016. januárjától integrált ügyfélszolgálati iroda, azaz kormányablak áll az ügyfelek rendelkezésére.

2015. Október 08. 13:01, csütörtök | Helyi

Filmvetítés és Zsinagógakoncert Dombóváron

Október 7-én a volt mozi épületében kezdődött a programsorozat, ahol a Pro Dombóvárért Egyesület szervezésében a számtalan elismerésben részesült Saul fia című filmet tekinthették meg az érdeklődők.