Városlista
ma: -16 °C holnap: -16 °C
2016. február 6, szombat - Dóra

Hírek

2012. Január 02. 21:15, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Megválasztották a dombóvári kórház új igazgatóját

Megválasztották a dombóvári kórház új igazgatóját

Új igazgatót választott a városi kórházat üzemeltető Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft. élére a dombóvári képviselő-testület hétfőn - közölte a Fidesz-frakció vezetője az MTI-vel.

Nagy Roland elmondta: a testület zárt ülésen, titkos szavazással Nagy Mihályt, a karcagi kórház főigazgatóját (képünkön - forrás: infokarcag.hu) bízta meg egy évre az intézmény vezetésével.

A kórház előző igazgatójának, Kerekes Lászlónak 2011. december 31-én járt le a megbízatása. A testület korábban kétszer napirendre tűzte az igazgatóválasztást, de Szabó Loránd független polgármester mindkét ülést berekesztette.

A többségi Fidesz-képviselőcsoport vezetője úgy fogalmazott: a polgármester "belátta, hogy törvénytelen állapotot tart fenn, ha tovább húzza a döntést". Nagy Roland szavai szerint a kórház sorsdöntő időszak előtt áll, ágyszámok, osztályok megtartásáról döntenek, és Nagy Mihálynak jobb érdekérvényesítő képessége lesz, mint Kerekes Lászlónak.

Szabó Loránd az MTI-vel az ülés után közölte: ő és a testület két MSZP-s tagja Kerekes Lászlóra szavazott. Mint mondta, a korábbi igazgató "országosan nagyobb szaktekintély" a most kinevezett vezetőnél, aki - közlése szerint - havonta 750 ezer forintért látja majd el a dombóvári feladatokat amellett, hogy a karcagi kórházat tovább igazgatja. "A helyi Fidesz ezzel elárulta Dombóvárt" - fogalmazott a polgármester.

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2016. Február 06. 10:42, szombat | Helyi

Nagy számban lettek rosszul gyerekek és pedagógusok

A József Attila Általános Iskolában és az Apáczai Szakképző Iskolában jelentkeztek a hányás-hasmenéses betegség tünetei.

2016. Február 04. 11:47, csütörtök | Helyi

Dombóvári cég telephelyéről lopta el a pénzt

Ismeretlen elkövető 2016. január 31-én a délutáni órákban egy dombóvári cég telephelyén található irodából készpénzt tulajdonított el.

2016. Február 03. 18:00, szerda | Helyi

Bűnmegelőzési felvilágosítást kaptak a résztvevő fiatalok Kapospulán

A Dombóvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a Kapospulai Önkormányzattal közösen „Fiatalok Napja” címmel rendezvényt tartottak 2016. 01. 30-án a Kapospulai Művelődési Házban a helyi fiataloknak.

2016. Február 03. 14:05, szerda | Helyi

A megye civiljei a mi hőseink

A Civilek Napja alkalmából különdíjat nyert a dombóvári „Tolna megye természeti értékeiért” Alapítvány