Városlista
ma: 16 °C holnap: 26 °C
2015. augusztus 1, szombat - Boglárka

Hírek

2012. Január 02. 21:15, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Megválasztották a dombóvári kórház új igazgatóját

Megválasztották a dombóvári kórház új igazgatóját

Új igazgatót választott a városi kórházat üzemeltető Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft. élére a dombóvári képviselő-testület hétfőn - közölte a Fidesz-frakció vezetője az MTI-vel.

Nagy Roland elmondta: a testület zárt ülésen, titkos szavazással Nagy Mihályt, a karcagi kórház főigazgatóját (képünkön - forrás: infokarcag.hu) bízta meg egy évre az intézmény vezetésével.

A kórház előző igazgatójának, Kerekes Lászlónak 2011. december 31-én járt le a megbízatása. A testület korábban kétszer napirendre tűzte az igazgatóválasztást, de Szabó Loránd független polgármester mindkét ülést berekesztette.

A többségi Fidesz-képviselőcsoport vezetője úgy fogalmazott: a polgármester "belátta, hogy törvénytelen állapotot tart fenn, ha tovább húzza a döntést". Nagy Roland szavai szerint a kórház sorsdöntő időszak előtt áll, ágyszámok, osztályok megtartásáról döntenek, és Nagy Mihálynak jobb érdekérvényesítő képessége lesz, mint Kerekes Lászlónak.

Szabó Loránd az MTI-vel az ülés után közölte: ő és a testület két MSZP-s tagja Kerekes Lászlóra szavazott. Mint mondta, a korábbi igazgató "országosan nagyobb szaktekintély" a most kinevezett vezetőnél, aki - közlése szerint - havonta 750 ezer forintért látja majd el a dombóvári feladatokat amellett, hogy a karcagi kórházat tovább igazgatja. "A helyi Fidesz ezzel elárulta Dombóvárt" - fogalmazott a polgármester.

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2015. Július 31. 08:42, péntek | Helyi

Hittantábor Kaposszekcsőn

Idén is a Közösségi Ház adott otthont a kaposszekcsői katolikus hittanos gyerekek táborának, amely 20 gyermek részvételével június 20-24. között került megrendezésre.

2015. Július 30. 09:00, csütörtök | Helyi

Aktuális állásajánlataink!

Heti aktuális állásajánlatok

2015. Július 29. 21:15, szerda | Helyi

Csalás miatt állhat bíróság elé a kapospulai férfi

A Taszári Rendőrőrs 15 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás vétség, valamint 1 rendbeli csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy kapospulai lakos ellen.

2015. Július 29. 08:45, szerda | Helyi

Önbíráskodás Dombóváron

A rendőrök egy kaposszekcsői férfit hallgattak ki gyanúsítottként.