Városlista
2016. december 7, szerda - Ambrus

Hírek

2012. Január 02. 21:15, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Megválasztották a dombóvári kórház új igazgatóját

Megválasztották a dombóvári kórház új igazgatóját

Új igazgatót választott a városi kórházat üzemeltető Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft. élére a dombóvári képviselő-testület hétfőn - közölte a Fidesz-frakció vezetője az MTI-vel.

Nagy Roland elmondta: a testület zárt ülésen, titkos szavazással Nagy Mihályt, a karcagi kórház főigazgatóját (képünkön - forrás: infokarcag.hu) bízta meg egy évre az intézmény vezetésével.

A kórház előző igazgatójának, Kerekes Lászlónak 2011. december 31-én járt le a megbízatása. A testület korábban kétszer napirendre tűzte az igazgatóválasztást, de Szabó Loránd független polgármester mindkét ülést berekesztette.

A többségi Fidesz-képviselőcsoport vezetője úgy fogalmazott: a polgármester "belátta, hogy törvénytelen állapotot tart fenn, ha tovább húzza a döntést". Nagy Roland szavai szerint a kórház sorsdöntő időszak előtt áll, ágyszámok, osztályok megtartásáról döntenek, és Nagy Mihálynak jobb érdekérvényesítő képessége lesz, mint Kerekes Lászlónak.

Szabó Loránd az MTI-vel az ülés után közölte: ő és a testület két MSZP-s tagja Kerekes Lászlóra szavazott. Mint mondta, a korábbi igazgató "országosan nagyobb szaktekintély" a most kinevezett vezetőnél, aki - közlése szerint - havonta 750 ezer forintért látja majd el a dombóvári feladatokat amellett, hogy a karcagi kórházat tovább igazgatja. "A helyi Fidesz ezzel elárulta Dombóvárt" - fogalmazott a polgármester.

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2016. December 07. 08:27, szerda | Helyi

Véletlenül elcserélt Tescos kártyák a dombóvári Tescoban!

Keressük a másik felet!

2016. December 06. 09:43, kedd | Helyi

A Mikulás is ellátogatott a dombóvári második adventi gyertyagyújtásra

Advent második vasárnapján is ünnepség várta a dombóváriakat a víztoronynál, ez alkalommal a Mikulás is ellátogatott a rendezvényre.

2016. December 06. 08:03, kedd | Helyi

Közgyűlés: év végi számadás és felkészülés a jövő évre

Az év utolsó ülésére gyűltek össze a Tolna Megyei Közgyűlés tagjai pénteken, a Vármegyeháza dísztermében.

2016. December 05. 08:31, hétfő | Helyi

Egy tucat dombóvári érem Bajáról

14. alkalommal rendezték meg a Halászlé Kupa úszóversenyt a Bajai Sportuszodában 2016.11.26-27-én. A 21 csapatot felvonultató mezőnyben a Dombóvári Úszó Egyesület is képviseltette magát.