Városlista
ma: 25 °C holnap: 29 °C
2016. július 28, csütörtök - Szabolcs

Hírek

2012. Január 02. 21:15, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Megválasztották a dombóvári kórház új igazgatóját

Megválasztották a dombóvári kórház új igazgatóját

Új igazgatót választott a városi kórházat üzemeltető Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft. élére a dombóvári képviselő-testület hétfőn - közölte a Fidesz-frakció vezetője az MTI-vel.

Nagy Roland elmondta: a testület zárt ülésen, titkos szavazással Nagy Mihályt, a karcagi kórház főigazgatóját (képünkön - forrás: infokarcag.hu) bízta meg egy évre az intézmény vezetésével.

A kórház előző igazgatójának, Kerekes Lászlónak 2011. december 31-én járt le a megbízatása. A testület korábban kétszer napirendre tűzte az igazgatóválasztást, de Szabó Loránd független polgármester mindkét ülést berekesztette.

A többségi Fidesz-képviselőcsoport vezetője úgy fogalmazott: a polgármester "belátta, hogy törvénytelen állapotot tart fenn, ha tovább húzza a döntést". Nagy Roland szavai szerint a kórház sorsdöntő időszak előtt áll, ágyszámok, osztályok megtartásáról döntenek, és Nagy Mihálynak jobb érdekérvényesítő képessége lesz, mint Kerekes Lászlónak.

Szabó Loránd az MTI-vel az ülés után közölte: ő és a testület két MSZP-s tagja Kerekes Lászlóra szavazott. Mint mondta, a korábbi igazgató "országosan nagyobb szaktekintély" a most kinevezett vezetőnél, aki - közlése szerint - havonta 750 ezer forintért látja majd el a dombóvári feladatokat amellett, hogy a karcagi kórházat tovább igazgatja. "A helyi Fidesz ezzel elárulta Dombóvárt" - fogalmazott a polgármester.

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2016. Július 28. 08:11, csütörtök | Helyi

Tudják, számíthatnak rá

Kimagasló szakmai tevékenysége elismeréseként Pro Sanitate díjat vehetett át Hartung Vilmosné, dombóvári védőnő.

2016. Július 27. 16:00, szerda | Helyi

Élő Lajosné és dr. Veszeli Józsefné munkái a Tolna megye népművészeti értéktára című kiállításon

Dunaföldváron a várudvar területén a Fafaragó Galériában tekinthetik meg az érdeklődők a Tolna megye népművészeti értéktára című kiállítást.

2016. Július 27. 12:32, szerda | Helyi

Innovatív eszközökkel segíti a K&H a gyermekek kíméletes gyógyítását

Idén a K&H gyógyvarázs jóvoltából a Dombóvári Szent Lukács Kórház 187 200 forintot fordíthat eszközbeszerzésre.

2016. Július 26. 16:56, kedd | Helyi

Elveszett autókulcs várja gazdáját

Egy autókulcsot találtak Dombóváron, az Árpád utcában az Európa Pékség előtt.