Városlista
ma: 25 °C holnap: 29 °C
2016. október 21, péntek - Orsolya

Hírek

2012. Január 02. 21:15, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Megválasztották a dombóvári kórház új igazgatóját

Megválasztották a dombóvári kórház új igazgatóját

Új igazgatót választott a városi kórházat üzemeltető Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft. élére a dombóvári képviselő-testület hétfőn - közölte a Fidesz-frakció vezetője az MTI-vel.

Nagy Roland elmondta: a testület zárt ülésen, titkos szavazással Nagy Mihályt, a karcagi kórház főigazgatóját (képünkön - forrás: infokarcag.hu) bízta meg egy évre az intézmény vezetésével.

A kórház előző igazgatójának, Kerekes Lászlónak 2011. december 31-én járt le a megbízatása. A testület korábban kétszer napirendre tűzte az igazgatóválasztást, de Szabó Loránd független polgármester mindkét ülést berekesztette.

A többségi Fidesz-képviselőcsoport vezetője úgy fogalmazott: a polgármester "belátta, hogy törvénytelen állapotot tart fenn, ha tovább húzza a döntést". Nagy Roland szavai szerint a kórház sorsdöntő időszak előtt áll, ágyszámok, osztályok megtartásáról döntenek, és Nagy Mihálynak jobb érdekérvényesítő képessége lesz, mint Kerekes Lászlónak.

Szabó Loránd az MTI-vel az ülés után közölte: ő és a testület két MSZP-s tagja Kerekes Lászlóra szavazott. Mint mondta, a korábbi igazgató "országosan nagyobb szaktekintély" a most kinevezett vezetőnél, aki - közlése szerint - havonta 750 ezer forintért látja majd el a dombóvári feladatokat amellett, hogy a karcagi kórházat tovább igazgatja. "A helyi Fidesz ezzel elárulta Dombóvárt" - fogalmazott a polgármester.

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2016. Október 21. 21:10, péntek | Helyi

Megcsúszott a cukorrépa-szállító pótkocsija

A baleset következtében a cukorrépa egy autó elé borult, de személyi sérülés nem történt.

2016. Október 21. 08:00, péntek | Helyi

A biztonság a legfőbb alapelv

A közúti közlekedés minden évszakban kiemelt odafigyelést igényel, ez azonban az őszi és téli hónapokra különösen érvényes.

2016. Október 20. 15:26, csütörtök | Helyi

14 évvel ezelőtt vette fel a dombóvári kórház Szent Lukács nevét

Ez alkalomból tartott előadást dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettese az intézmény imaházában.

2016. Október 20. 14:41, csütörtök | Helyi

Baleset miatt teljes útzár van Döbrököz és Kurd között

Baleset történt Döbrököz és Kurd között.