Városlista
ma: 25 °C holnap: 29 °C
2016. szeptember 28, szerda - Vencel

Hírek

2012. Január 02. 21:15, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Megválasztották a dombóvári kórház új igazgatóját

Megválasztották a dombóvári kórház új igazgatóját

Új igazgatót választott a városi kórházat üzemeltető Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft. élére a dombóvári képviselő-testület hétfőn - közölte a Fidesz-frakció vezetője az MTI-vel.

Nagy Roland elmondta: a testület zárt ülésen, titkos szavazással Nagy Mihályt, a karcagi kórház főigazgatóját (képünkön - forrás: infokarcag.hu) bízta meg egy évre az intézmény vezetésével.

A kórház előző igazgatójának, Kerekes Lászlónak 2011. december 31-én járt le a megbízatása. A testület korábban kétszer napirendre tűzte az igazgatóválasztást, de Szabó Loránd független polgármester mindkét ülést berekesztette.

A többségi Fidesz-képviselőcsoport vezetője úgy fogalmazott: a polgármester "belátta, hogy törvénytelen állapotot tart fenn, ha tovább húzza a döntést". Nagy Roland szavai szerint a kórház sorsdöntő időszak előtt áll, ágyszámok, osztályok megtartásáról döntenek, és Nagy Mihálynak jobb érdekérvényesítő képessége lesz, mint Kerekes Lászlónak.

Szabó Loránd az MTI-vel az ülés után közölte: ő és a testület két MSZP-s tagja Kerekes Lászlóra szavazott. Mint mondta, a korábbi igazgató "országosan nagyobb szaktekintély" a most kinevezett vezetőnél, aki - közlése szerint - havonta 750 ezer forintért látja majd el a dombóvári feladatokat amellett, hogy a karcagi kórházat tovább igazgatja. "A helyi Fidesz ezzel elárulta Dombóvárt" - fogalmazott a polgármester.

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2016. Szeptember 28. 09:31, szerda | Helyi

Diáktűzoltók versenyeztek Kurdon

Tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Tolna Megyei Tűzoltószövetség a Tűzkakas Diáktűzoltó Versenyt pénteken.

2016. Szeptember 28. 08:00, szerda | Helyi

Idénymunkások szabályos és egyszerű foglalkoztatása

Az őszi betakarítások idején a gazdálkodóknak több munkaerőre van szükségük, mint máskor. A legjobb megoldás az átmeneti létszámnövelésre az úgynevezett egyszerűsített foglalkoztatás.

2016. Szeptember 27. 17:47, kedd | Helyi

Elveszett, keressük!

2016. 09. 26-án, hétfőn 12 óra körül elveszett fekete színű házi cicánk a Margaréta utcából (Dombóvár-Kertváros).

2016. Szeptember 27. 15:32, kedd | Helyi

Melyik a leghatékonyabb ingatlan-hirdetési felület?

A helyi célzású ingatlanhirdetések esetén mindenképpen használni kell a város hirdetési újságjait, mint például a Szuperinfó, viszont a lakosság technikai fejlődésével előtérbe kerültek a webes hirdetési felületek is...