Városlista
ma: 3 °C holnap: 4 °C
2015. november 27, péntek - Virgil

Hírek

2012. Január 02. 21:15, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Megválasztották a dombóvári kórház új igazgatóját

Megválasztották a dombóvári kórház új igazgatóját

Új igazgatót választott a városi kórházat üzemeltető Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft. élére a dombóvári képviselő-testület hétfőn - közölte a Fidesz-frakció vezetője az MTI-vel.

Nagy Roland elmondta: a testület zárt ülésen, titkos szavazással Nagy Mihályt, a karcagi kórház főigazgatóját (képünkön - forrás: infokarcag.hu) bízta meg egy évre az intézmény vezetésével.

A kórház előző igazgatójának, Kerekes Lászlónak 2011. december 31-én járt le a megbízatása. A testület korábban kétszer napirendre tűzte az igazgatóválasztást, de Szabó Loránd független polgármester mindkét ülést berekesztette.

A többségi Fidesz-képviselőcsoport vezetője úgy fogalmazott: a polgármester "belátta, hogy törvénytelen állapotot tart fenn, ha tovább húzza a döntést". Nagy Roland szavai szerint a kórház sorsdöntő időszak előtt áll, ágyszámok, osztályok megtartásáról döntenek, és Nagy Mihálynak jobb érdekérvényesítő képessége lesz, mint Kerekes Lászlónak.

Szabó Loránd az MTI-vel az ülés után közölte: ő és a testület két MSZP-s tagja Kerekes Lászlóra szavazott. Mint mondta, a korábbi igazgató "országosan nagyobb szaktekintély" a most kinevezett vezetőnél, aki - közlése szerint - havonta 750 ezer forintért látja majd el a dombóvári feladatokat amellett, hogy a karcagi kórházat tovább igazgatja. "A helyi Fidesz ezzel elárulta Dombóvárt" - fogalmazott a polgármester.

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2015. November 27. 11:38, péntek | Helyi

25 éves a Szuperinfó Laphálózat

A Szuperinfó volt az első ingyenes terjesztésű lap Magyarországon, melynek első kiadása 1990-ben jelent meg Egerben, néhány hónap múlva Békéscsabán, Orosházán, Hódmezővásárhelyen és több kelet-magyarországi városban.

2015. November 27. 08:43, péntek | Helyi

Itt figyeljen ma, ha nem akar drága fotót a kocsijáról

Napi traffipax információ tolna megyéből.

2015. November 27. 08:00, péntek | Helyi

Befejeződött a dombóvári kórház korszerűsítése

Befejeződött a dombóvári Szent Lukács Kórház (A) szárnyának csaknem kétmilliárd forintos korszerűsítése - közölte a kórház igazgatója csütörtökön a Tolna megyei településen.

2015. November 26. 16:00, csütörtök | Helyi

Nem csak a manikűrös imádja a körmöket

péntektől vasárnapig a Pasta e Pomodoro étteremben