Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. November 27. 09:08, hétfő | Helyi

Petőfi 200 „Szeptember végén” című kulturális programsorozat zárórendezvény

Petőfi 200 „Szeptember végén” című kulturális programsorozat zárórendezvény

Dombóvár Város Önkormányzata, a Dombóvári Székely Kör és a Dombóvári Művelődési Ház kulturális programsorozatának zárórendezvényét és eredményhirdetését november 23-án tartották.

Örömmel beszélhetünk ismét széles összefogásról.

Dombóvár Város Önkormányzata, a Dombóvári Székely Kör és a Dombóvári Művelődési Ház idén indította el a Petőfi 200 „Szeptember végén" című kulturális programsorozatot, a zárórendezvényre és eredményhirdetésre november 23-án került sor.

Az idén volt 200 éve, hogy Petőfi Sándor megszületett. Az egész országban, a határainkon túl is, számos rendezvényen emlékeztek meg az egyik legnagyobb költőnkről, akinek csak 26 év adatott a földi életből, mégis az egyik legismertebb személyiség a magyar történelemben, a magyar kultúrában.

A szervezők a dombóvári általános és középiskolások részére pedagógusok segítségével találták ki azokat a projekteket, melyekbe az érdeklődő diákok bekapcsolódhattak. A program megálmodói a gyergyószentmiklósi fiatalokat is be kívánták vonni a programba, és megkeresték testvérvárosunk egy-egy általános és középiskoláját azzal az ötlettel, hogy szervezzenek ők is néhány hasonló versenyt, majd jöjjenek el hozzánk Dombóvárra a nyertesek és töltsünk együtt pár napot.

Gyergyószentmiklós részéről a Fogarasy Mihály Általános Iskola és a Salamon Ernő Gimnázium tanulói és tanárai vettek részt az eseményen..

Pintér Szilárd polgármester és dr. Szilágyi Péter helyettes államtitkár gondolatai után került sor a díjátadóra a következő kategóriákban: rajzverseny, szavalóverseny, társasjáték-tervezés, pólótervező verseny, szövegalkotó verseny, Petőfi-kvíz.

Öröm volt megbizonyosodni arról, hogy a mai fiatalok nyitottak a magyar kultúra, a múlt örökségeinek befogadására, nyilván a pedagógusok iránymutatásával, támogatásával értik a költők, írók üzenetét. A legjobb diákok mellett a felkészítő tanárok is elismerésben részesültek.

A gála során számos szavalatot hallhattunk a győztesek előadásában, és az alkotások is megjelentek a vetítővásznon. Igazán le volt nyűgözve a közönség. A rendezvény színvonalát a Hegy együttes és a Keptár zenekar, valamint egy fiatal tehetség Bánkuti Gellért emelte zenei előadásával.

Gratulálunk mindenkinek!

Címkék: Petőfi Sándor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.