Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Február 24. 04:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Sásdi Általános Művelődési Központ

Ráhel megnyerte, Rebeka szépen szerepelt

Ráhel megnyerte, Rebeka szépen szerepelt

Népdaléneklésben ügyes és jól felkészült volt Lakatos Judit tanárnő két sásdi általános iskolás tanítványa. Az Apáczai Kiadó elsősöknek és másodikosoknak kiírt Baranya megyei népdaléneklő versenyén - a sulit ebben a tanévben k

A nevezőknek öt olyan dalt kellett elénekelniük, amely szerepel az évfolyamukon használt apáczais ének-zene tankönyvben, és szintén öt olyat, amely a lakókörnyezetükből származik. A tizenöt baranyai iskolából nevezett huszonöt alsós diák között a sásdi lányok - a tankönyviek mellett - a helyi Csérige-gyűjteményből adtak elő dalokat a pécsi Mátyás Király Utcai Általános Iskolában.

A március 22-i országos döntőbe bejutott Ráhel családjában hagyomány a dalok szeretete. Úgy tűnik, ének szakkollégiumos tanítónő édesanyjának sikerült beoltania ezzel három leányát is. Ráhel mára már középiskolás nővérei is gyakran szerepeltek általános iskolai rendezvényeken és énekversenyeken. A legidősebb testvér, Hedvig öt éve éppen annak az apáczais versenynek lett országos első helyezettje, amelyen kisebbik húga, Ráhel most sikerrel vette az első akadályt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.