Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. December 06. 09:59, csütörtök | Sport

Rally: Murvára fel!

Rally: Murvára fel!

A Dudás Gergő - Szabó Krisztián kettős is rajthoz áll hétvégén a 22. Mikulás Ralin. A 2018-as évad első murvás versenye Gergő számára ebben, az új felállásban.

Mielőtt erről beszélgetnénk, mesélnél a verseny előtti tesztről?

- Kaptam egy fantasztikus tesztlehetőséget. Atussal a múlt héten murvára vittük a Mitsubishiket. Viszonylag sokat tudtunk menni, nagyjából 50-60 km-t. Először nagyon furcsa volt, hozzá voltam szokva a Citroën instabil viselkedéséhez és elsőre kicsit bátortalanul közlekedtem vele. Tián szólt az első kör végén, hogy bemelegítésnek ez jó volt, de most már csináljunk valamit. Próbáltam egyre többet, egyre jobban beleadni, megismerni miként viselkedik az EVO. Mit ne mondjak, elég pozitívak az első tapasztalataim. Nem nagyon szerettem a Citroënnel murván menni, viszont az EVO teljesen más, nagyon élvezetes vele közlekedni. Pozitívan csalódtam a murvában. Voltak sáros és szárazabb részek is a teszt alatt a pályán. Én talán picit jobban örülnék egy jó saras mikulás rallynak, ha már úgyis buliverseny, akkor legyen buli a javából. Ez majd a hétvégén kiderül. Az autó tökéletes volt, a srácok ismét jó munkát végeztek az autóval kapcsolatban. Köszönöm ezt a teszt lehetőséget a családomnak, hogy így is segítették a munkámat, munkánkat!

Térjünk át a 22. Mikulás Ralira. Bő 70 kilométer vár rátok, nagyrészt murván, kisebb részt aszfalton kell teljesítenetek a hat gyorsot. Mit vársz magatoktól, hisz murván az idén még nem láthattunk az EVO-val?

- Igen, ez lesz az első bevetésünk murván az EVO-val. Nagyon izgatottak vagyunk, alig várom már a versenyt! Pénteken még gurulunk egy keveset a hivatalos teszten is és utána kezdődik a hétvége. Egy biztos, hideg az lesz.

Sajnos tapasztalatom nincsen a pályákon még ezzel az autóval, tavaly a Citroënnel mentem a Jutasi körgyorsaságin kb 5-6 kilométert. Nagy elvárásom nincs, valószínűleg majd a versenyen fogunk belerázódni az igazi murvaversenybe. Szeretnénk kiegyensúlyozottan menni, minél több tapasztalatot szerezni. Kíváncsian várom, hogyan fog az autó viselkedni a változó talajon, ami hol aszfalt, hol murva, biztos vagyok benne, hogy nagyon tetszeni fog!

Partnereink segítségét köszönjük: CloneGsm, Well Done, Prometric Test Center, Stage light theatre szociális szövetkezet, DepArt Productions Nonprofit Kft., Ticket shop Hungary, Bakerlit Multi Art Center, Üvegkalmár, Dream-Light - Theatre Bt, 383 the kopjary water, Multi Copy.
- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok