Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Március 01. 07:44, csütörtök | Sport

Rally: R5-el 2018-ban!

Rally: R5-el 2018-ban!

Az egész éves versenyszezonnak egy Hyundai i20 R5-el vág neki a Ritmus ASE párosa, Várkonyi Szabolcs, Makai Gergellyel az oldalán, aki tavaly debütált a navigátori székben fotós pályafutása mellett.

Az idén már nem lesznek újak a versenyek, mivel nagyjából a tavaly is teljesített futamoknak vágnak neki a Mitropa Rally kupában, valamint a március elejei felkészülési versenynek, a Kumrovec Rally-nak.

Várkonyi Szabolcs:
Először is szeretném megköszönni régi és új támogatóinknak, hogy végre egy R5-ös autóban ülhetünk, amivel akár meg is nyerhetjük a Mitropa Kupa sorozatot, bár egyelőre nem tudjuk, hogy kik lesznek ellenfelek. Március első hétvégéjén kezdődik a szezon számunkra, az első horvát bajnoki futamon, a Kumrovec Rallye-n, ami egy remek felkészülés a két hét múlva esedékes Rebenland Rally-ra, ami a Mitropa Kupa első állomása, mivel nagyon hasonló karakterisztikájú pályák vannak ott is.

Ami egyelőre kérdőjeles, az az időjárás. Az elmúlt években kellemes, napsütéses 15 fokban sikerült itt versenyezni, idén azonban durva mínuszok vannak és sok a hó is a pályán, illetve mellette, így Monte feelinges verseny várható, még akkor is, ha szombatra már 8-10 fokot jósolnak, hisz a folyamatosan olvadó hótól biztosan nedves, saras lesz az út. Gerivel már összeszoktunk tavaly, a pályákat is megismertük, így biztosan gyorsabbak leszünk, még akkor is, ha számunkra új az autó, hiszen aszfalton még nem mentem a R5-el. Természetesen tesztelünk előtte, de nem valószínű, hogy tudunk hasonló körülményeket produkálni, mint amik kint várnak ránk. Mindenesetre nagyon várjuk a debütálásunkat R5-el. Már lassan 3 hónapja nem ültünk versenyautóban, nagyon hiányzik már a közeg mindkettőnknek.

Makai Gergely:
Hétvégén megkezdjük a 2018-as szezont az új Hyundai i20 R5 versenyautóval.
Fantasztikus, hogy egy ilyen komoly technikával és háttérrel vehetünk részt a versenyeken, köszönjük partnereinknek a bizalmat!

A Kumrovec Rally remélhetőleg egy jó felkészülési verseny lesz számunkra. Szeretnénk az autóval aszfalton barátkozni és picit állítgatni is Rebenland Rally előtt.
Nagyon várjuk már a hétvégét, ha tehetitek látogassatok meg minket, de ha most nem tudtok, akkor kövessetek minket a facebook és youtube csatornánkon!

Támogatóink segítségét köszönjük: Hyundai Hungary, Hetech Trend, Vasút Komplett, Droidx, GDP Guru, Autoflex Ker., Villumen, Airvent, Carwax, Di-Fer csoport, ZFW Hortiservice, Sütödetech, VPT Group, ATRA Kft., KÉK - PTI Kft., Sun&Fun Holidays, CATA, RD InterBox Trans Kft.

Fotó: Ritmus ASE

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.