Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Június 19. 14:00, hétfő | Helyi
Forrás: DOVASE

Rekortán futókör avatás a szigeterdőben

Rekortán futókör avatás a szigeterdőben

2017. június 13. a dombóvári atlétáknak piros betűs ünnepnap!

Ezen a napon került felavatásra a régen várt 1,8 m széles, 600 m hosszú rekortán borítású futókör a közkedvelt parkban, melyhez 1,5 m szélességű térköves kör is csatlakozik. Kérünk mindenkit, aki szeret sétálni, gyalogolni, kocogni, futni, jegyezze meg e dátumot!
A Szuhay Sportközpontban tartott városi „Jó tanuló – jó sportoló” ünnepsége után Dombóvár Város Önkormányzatával közösen invitáltuk a futókör avatására a megjelenteket. Elfogadta a meghívást Sárfalvi Péter sportállamtitkár-helyettes, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Gyulai Miklós a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke is.
Szabó Loránd polgármester úr üdvözlő szavai után, Gyulai Miklós indításával a dombóvári óvodások Sárfalvi Péterrel közösen tehették meg az első tiszteletkört, a helyi atléták felvezetésével. Beérkezésük után több százan vállalkoztak néhány kör megtételére. Volt aki egy kört, volt aki 30 kört teljesített. Minden beérkező emléklapot, valamint a rendezvény szimbólumával ellátott emlékkavicsot kapott a Város Önkormányzatától. Az esemény résztvevőit gyümölccsel, édességgel, üdítővel kínáltuk.
Gyors felmérésünk alapján nagy tetszésnek örvend az új létesítmény. A rendezvény sikerén felbuzdulva a Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület ( DOVASE ) szeretne hagyományt teremteni: Ezentúl minden évben az átadás évfordulóján megrendezi a 2017 m-es „Mozgásban a város” fesztivál futást.
A Szigeterdő festői környezetében nem készülhetett volna el a 600 m-es futópálya a Magyar Atlétikai Szövetség kiemelt támogatása, valamint a Dombóvár Város Önkormányzata saját erő részének biztosítása nélkül. A nagymértékű támogatás köszönhető atlétáink országosan is kiemelkedő eredményeinek. Köszönjük!

DOVASE

Kedves sportolni szeretők, Dombóváriak!
EZ A TI FUTÓKÖRÖTÖK!
EZ A MI FUTÓKÖRÜNK!
HASZNÁLJUK EGYÜTT!
VIGYÁZZUNK RÁ KÖZÖSEN!

DOMBÓVÁRI ATLÉTÁK

Címkék: atlétika, DOVASE

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.