Városlista
2019. február 17, vasárnap - Donát

Hírek

2018. Szeptember 13. 08:14, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Rendkívüli ülést tartott a dombóvári képviselő-testület

Rendkívüli ülést tartott a dombóvári képviselő-testület

Számos területfejlesztéssel kapcsolatos döntés is született a dombóvári képviselő-testület legutóbbi rendkívüli ülésén.

Elfogadták a belvárosnak vadonatúj arculatot kölcsönző Tinódi Ház előtti térrekonstrukció koncepciótervét és négy helyen ebfuttatót jelölnek ki a településen.

Elkészült a Tinódi Ház előtti tér átalakításának koncepcióterve. Az izgalmas elképzelésnek köszönhetően egyebek mellett 800 négyzetméterrel nő a zöldfelület a burkolt területek ellenében, ez beleillik a város klímastratégiájába is. A tervekre számos visszajelzés érkezett a Természetesen Dombóvár Facebook-oldalán. Azok, amelyek nem arról szóltak, hogy a belváros helyett máshol kellene fejleszteni, alapvetően jó ötletnek tartották a rendezvényteret is magába foglaló elképzelést. Többen üdvözölték a „zöldítést” ma, amikor a legtöbb város-rehabilitáció megálmodói csak térkőben és betonban gondolkodnak. Nem teljesen elhanyagolható szempont az sem, hogy új parkolókat is kialakítanak a kivitelezéskor. Várhatóan ősszel kezdődhetnek a munkák és a jövő évi „Hat vár hat rád”-rendezvény alkalmából át is adnák Dombóvár új központi terét.

Ebfuttatókat hoz létre az önkormányzati vezetés négy településrészen válaszolva arra az igényre, amelyet a városban érezhetően növekvő számú négylábú kedvencek jelentenek. Kertvárosban, a Dombóvári Ifjúsági Sporttelepnél, Újdombóváron és a belvárosba terveznek kijelölni ilyeneket. Az utóbbi abban tér el a többitől, hogy kimondottan kis- és középtermetű kutyák részére alakítanák ki. A hűséges kedvencek fürdetésére a Konda-völgyi záportározónál lesz lehetőség. Két fórumot is tartott a képviselő-testület az eb-tulajdonosokkal, az ő véleményükre építve folyt a tervezés, augusztusban pedig a kiszemelt területeket is bejárták. A polgármester kiemelte, hogy a Fidesz dombóvári „arcának” ezúttal sem sikerült konstruktívan állnia az ügyhöz.

Hamarosan újabb kamerákkal bővül a máris kiterjedt - jelenleg 35 elemből álló - dombóvári térfigyelő rendszer. Egy TOP-os pályázatnak köszönhetően 11 további eszközt helyeznek el a közrend tekintetében kritikus helyeken. A Szigetsor-Vasút szegregátumok rehabilitációja keretében szerelik fel az új képfelvevő berendezéseket.

Esterházyak erdőtanácsosa és akadémikus is akadt a dombóvári Schréter család tagjai között, akiknek a botanikus kertje messze földön híres volt. A família nevét viseli a jövőben az a köz, amelyet a Kossuth Lajos és a Szabadság utca között alakítottak ki nemrégiben.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 16. 17:38, szombat | Helyi

Pakson győztek a dombóvári kosarasok

A regionális U18-as fiú bajnokság 11. fordulójában február 13-án a Paksi ASE együttesénél vendégeskedett a Dombóvári KKE csapata.

2019. Február 15. 13:15, péntek | Helyi

Dombóvári győztes az országos klarinétversenyen

A Budapesten február 8. és 10. között megrendezett XIV. Országos Klarinétverseny 1. korcsoportjában kitűnő eredményt ért el egy dombóvári diáklány.

2019. Február 14. 16:28, csütörtök | Helyi

Mi a boldog, hosszan tartó házasság titka?

Az érzelmi egészség és a tudatosság fontos mérföldkövei a boldog, hosszan tartó házasságnak.

2019. Február 14. 11:57, csütörtök | Helyi

Kaviár és lencse - a Pesti Művész Színház vígjátéka Dombóváron

2 részes vígjáték Dombóváron a Pesti Művész Színház előadásában