Városlista
2018. november 21, szerda - Olivér

Hírek

2018. Szeptember 13. 08:14, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Rendkívüli ülést tartott a dombóvári képviselő-testület

Rendkívüli ülést tartott a dombóvári képviselő-testület

Számos területfejlesztéssel kapcsolatos döntés is született a dombóvári képviselő-testület legutóbbi rendkívüli ülésén.

Elfogadták a belvárosnak vadonatúj arculatot kölcsönző Tinódi Ház előtti térrekonstrukció koncepciótervét és négy helyen ebfuttatót jelölnek ki a településen.

Elkészült a Tinódi Ház előtti tér átalakításának koncepcióterve. Az izgalmas elképzelésnek köszönhetően egyebek mellett 800 négyzetméterrel nő a zöldfelület a burkolt területek ellenében, ez beleillik a város klímastratégiájába is. A tervekre számos visszajelzés érkezett a Természetesen Dombóvár Facebook-oldalán. Azok, amelyek nem arról szóltak, hogy a belváros helyett máshol kellene fejleszteni, alapvetően jó ötletnek tartották a rendezvényteret is magába foglaló elképzelést. Többen üdvözölték a „zöldítést” ma, amikor a legtöbb város-rehabilitáció megálmodói csak térkőben és betonban gondolkodnak. Nem teljesen elhanyagolható szempont az sem, hogy új parkolókat is kialakítanak a kivitelezéskor. Várhatóan ősszel kezdődhetnek a munkák és a jövő évi „Hat vár hat rád”-rendezvény alkalmából át is adnák Dombóvár új központi terét.

Ebfuttatókat hoz létre az önkormányzati vezetés négy településrészen válaszolva arra az igényre, amelyet a városban érezhetően növekvő számú négylábú kedvencek jelentenek. Kertvárosban, a Dombóvári Ifjúsági Sporttelepnél, Újdombóváron és a belvárosba terveznek kijelölni ilyeneket. Az utóbbi abban tér el a többitől, hogy kimondottan kis- és középtermetű kutyák részére alakítanák ki. A hűséges kedvencek fürdetésére a Konda-völgyi záportározónál lesz lehetőség. Két fórumot is tartott a képviselő-testület az eb-tulajdonosokkal, az ő véleményükre építve folyt a tervezés, augusztusban pedig a kiszemelt területeket is bejárták. A polgármester kiemelte, hogy a Fidesz dombóvári „arcának” ezúttal sem sikerült konstruktívan állnia az ügyhöz.

Hamarosan újabb kamerákkal bővül a máris kiterjedt - jelenleg 35 elemből álló - dombóvári térfigyelő rendszer. Egy TOP-os pályázatnak köszönhetően 11 további eszközt helyeznek el a közrend tekintetében kritikus helyeken. A Szigetsor-Vasút szegregátumok rehabilitációja keretében szerelik fel az új képfelvevő berendezéseket.

Esterházyak erdőtanácsosa és akadémikus is akadt a dombóvári Schréter család tagjai között, akiknek a botanikus kertje messze földön híres volt. A família nevét viseli a jövőben az a köz, amelyet a Kossuth Lajos és a Szabadság utca között alakítottak ki nemrégiben.

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 20. 15:28, kedd | Helyi

Dombóvári diákok a traffipax működésével ismerkedhettek

A kamera lencséjén át kaptak betekintést a dombóvári diákok a rendőrök munkájába.

2018. November 20. 08:35, kedd | Helyi

A szociális munkásokat ünnepelték

A Szociális Munka Napja alkalmából november 16-án a Tinódi Házban tartott közös rendezvényt az Egyesített Humán Szolgáltató Intézmény, az „Életet az Éveknek” Közhasznú Alapítvány és a Presidium Közhasznú Egyesület.

2018. November 19. 11:52, hétfő | Helyi

Nyílt napot tartott a kórház a diákoknak

A helyi Szent Lukács Kórház november 15-én másodszor tartott pályaválasztási nyílt napot, melyre a város három általános iskolájából és a bikali alapfokú oktatási intézményből összesen közel 100 nyolcadikos diák érkezett.

2018. November 19. 08:44, hétfő | Helyi

Görögországban teljesítette a maratont a dombóvári futó

Élete egyik nagy álmát váltotta valóra Boruzs Beáta azzal, hogy november 11-én rajthoz állt az „Athens Marathon. The Authentic” elnevezésű futóversenyen.