Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Február 06. 09:40, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI, fotó: www.rutin.hu

Reorganizáció után javuló eredmény a dombóvári Rutin Kft.-nél

Reorganizáció után javuló eredmény a dombóvári Rutin Kft.-nél

Az acélszerkezeteket gyártó dombóvári Rutin Kft.-nek csökkenő árbevétele dacára nőtt az üzemi eredménye 2013-ban,

a javuló mutató a tavaly végrehajtott reorganizációnak köszönhető - mondta el a cég ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

Papp Zoltán tájékoztatása szerint a kft. 5,6 milliárd forintos nettó árbevétel mellett mintegy 500 millió forintos üzemi eredményt vár 2013-ra.
A cégvezető hozzátette, hogy tavaly határozott váltást hajtottak végre a termékszerkezetben, lényegesen nagyobb volt a projektekben a hozzáadott érték, hangsúlyosabban kezelték kapacitásaik lekötését. A javuló eredményességhez hozzájárult, hogy 2012-ben jelentősen, 550-ről 350-re csökkentették a dolgozók számát.
A társaság dombóvári üzemében 2013-ban 5000 tonna acélszerkezetet gyártottak, feleannyit, mint az előző évben. A cég 2013-ban 90 százalékban exportra termelt, kikötői darukhoz, üvegacél-szerkezetekhez, hullámvasút-szerkezetekhez gyártott acéltermékeket.
"Kizárólag az egyedi szerkezetek felé toltuk el vállalásainkat, amelyekhez speciálisan nekünk van meg a tudásunk, technológiánk" - mondta az ügyvezető.
Beszámolt arról is, hogy a Budapesti Műszaki Egyetemmel közösen egy közel félmilliárd forintos európai uniós támogatással zajló kutatás-fejlesztési programon dolgoznak, amely nagy teljesítményű acélszerkezetek és homlokzati burkolatrendszerek fejlesztésére irányul.
Tájékoztatása szerint az idén a cég kapacitása egész évre lekötött, a biztos szerződésállománya 25 millió euró értékű. A referenciái között a müncheni Allianz Arénát és a Budapest Arénát is szerepeltető kft. a hazai stadionépítésekben való részvételről nem nyilatkozott.
A Rutin Kft. 2014-ben várhatóan 7-8 ezer tonna acélszerkezetet állít elő, amely 7-8 milliárd forintos nettó árbevételt, és az ideit jóval meghaladó eredményt jelent - mondta a cég vezetője.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium céginformációs szolgálatának adatai szerint a kft. 2012-ben 8,5 milliárd forintos árbevétel mellett 787 millió forintos üzemi veszteséggel zárta az évet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.