Városlista
2018. december 14, péntek - Szilárda

Hírek

2018. Március 13. 13:58, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

„Rézangyal Rézfúvós” Szakmai Nap a zeneiskolában

„Rézangyal Rézfúvós” Szakmai Nap a zeneiskolában

A Dombóváron trombitálni és harsonázni tanuló diákok március 8-án egy kurzuson fejleszthették a tudásukat.

A Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola mintegy 40 muzsikusnövendéke vett részt a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megszervezett Hangszervilág-programsorozat második állomásán.

A „Rézangyal Rézfúvós” Szakmai Napon Király Tibor, a budapesti Szent István Király Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola trombitatanára, a Magyar Állami Operaház és a Budapesti Filharmónia Társaság Zenekarának szólótrombitása érkezett a diákokhoz.
Ők előbb bemutatták neki a tudásukat, amit a zenepedagógus velük közösen értékelt, majd a trombitások és a harsonások zenekari szerepéről beszéltek a konzultáción, végül Király Tibor muzsikusnövendékei adtak koncertet.

Címkék: zeneiskola

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 14. 11:08, péntek | Helyi

Kultúrájukból adtak ízelítőt a nemzetiségek

Ismét közösen rendezték meg az Apáczai Csere János Szakgimnázium és Szakközépiskola dísztermében a nemzetiségi önkormányzatok és civil szervezetek Adventi Gálaműsorukat a Kisebbségek Napja alkalmából.

2018. December 13. 18:27, csütörtök | Helyi

A „Szucsáva” Dalkör a fináléban is színpadra léphet

A Hontravel Kft. által hagyományőrző csoportok és szólisták számára nyolcadszor meghirdetett „Népek tánca-népek zenéje” című verseny középdöntőjét Hódmezőváráshelyen rendezték meg, ahol dombóvári fellépők is voltak.

2018. December 13. 12:00, csütörtök | Helyi

Díjakat kaptak a Dombóvári Judo Klub sportolói

A Tolna Megyei Diáksport Tanács a 2017/2018-évi országos diákolimpiákon 1-3. helyezést elért sportolók nagyszerű teljesítményét ünnepélyes keretek között ismerte el 2018. december 11-én a Garay János Gimnázium Dísztermében.

2018. December 13. 08:15, csütörtök | Helyi

„Tanár úr kérem” bemutató Dombóváron

A Szekszárdi Szakképzési Centrum Esterházy Miklós Szakképző Iskolájának és a Szent Orsolya Iskolaközpontnak az összefogásával állították színpadra Karinthy Frigyes karcolatfüzérét,